quiz VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1. De ‘lords of accounting’ zullen tevreden zijn. The Hobbit, de tweedelige prequel op The Lord of The Rings, is namelijk goed op weg om het duurste filmproject aller tijden te worden. Het licht moet nog altijd op groen gezet worden, maar nu al wordt de prijs van de twee films samen op vijfhonderd miljoen dollar geschat, en dat is vijftig miljoen meer dan de twee Pirates of the Caribbean-sequels, die ook samen opgenomen werden, en zelfs 215 miljoen meer dan wat de drie LOTR-films hebben gekost. Het meest bizarre is dat een groot deel van dat budget opgegaan is aan alle gerechtelijke gevechten rond The Hobbit – tussen de erfgenamen van Tolkien en productiemaatschappij New Line Cinema – om de films te mogen maken. Hoeveel hebben die rechtszaken gekost?

A 50 miljoen dollar

B 75 miljoen dollar

C 100 miljoen dollar

2. Johnny Depp is een man met een hart voor kinderen. Nadat een negenjarig Brits meisje hem een brief had geschreven waarin ze vroeg om naar haar school te komen, dook de acteur vorige week ook daadwerkelijk op, verkleed als een van zijn bekendste personages. Wat kwam Depp doen?

A Hij kwam verkleed als de ‘Mad Hatter’ uit Alice in Wonderland voorlezen bij de kleuters.

B Hij kwam verkleed als Jack Sparrow de kleuters helpen in hun opstand tegen de leraren.

C Hij kwam verkleed als Willy Wonka chocolade uitdelen.

3. Nauwelijks een week gaat voorbij zonder dat Lady Gaga in het nieuws komt. In haar verdediging: het filmpje dat onlangs op het internet de ronde deed, ging niet over iets wat de zangeres nu heeft gedaan, maar wel over iets wat ze bijna tien jaar geleden heeft gedaan. Een website ontdekte namelijk dat Lady Gaga op haar 15e een klein rolletje heeft gespeeld in een bekende Amerikaanse tv-serie, en zette die scène online. In welke reeks was ze even te zien?

A The Sopranos

B CSI

C The West Wing

4. Fluiten in het donker, het zou een mooie omschrijving van Twitter kunnen zijn. De internetdienst waarbij je korte berichten kunt sturen naar iedereen die jou volgt, mag dan wel hip zijn, volgens het Canadese onderzoeksbedrijf Sysomos is het misschien ‘much ado about nothing’. Sysomos verzamelde namelijk de 1,2 miljard boodschappen die in augustus en september 2009 werden uitgestuurd en merkte op dat een groot deel daarvan geen enkele reactie uitlokte. Welk percentage van de ’tweets’ ging onopgemerkt voorbij?

A 46 procent

B 71 procent

C 83 procent

5. De Amerikaanse internetboekenwinkel Amazon heeft met zijn elektronische lezer Kindle een groot deel van de e-readermarkt in handen, zeker in de Verenigde Staten. Nu wil het bedrijf zich ook als uitgeverij profileren, want het heeft schrijvers opgeroepen om hun werk rechtstreeks elektronisch aan te bieden via de site. Het zal dan wel niet om echte boeken gaan, maar om stukken die te kort zijn om in boekvorm te verschijnen en te lang om als een artikel in een tijdschrift te worden opgenomen – tussen de dertig en negentig pagina’s, aldus Amazon. Hoe moet dat nieuwe formaat gaan heten?

A Singles

B Shortbooks

C Longplays

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content