QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1Grote marketingcampagnes lanceren, een stel olifanten naar de stad halen, meedingen naar het WK Voetbal, mensen doen soms rare dingen om het toerisme in hun land of regio te promoten. Het bestuur van een Scandinavische stad is echter heel drastisch geweest: dat heeft namelijk beslist om de naam van de stad te veranderen, zodat de homepage hoger zal scoren in de zoekresultaten van Google. Om welke stad gaat het?A Göteborg

B Bergen

C Aarhus

2Ze hebben geen teletijdmachine meer nodig om mee te zijn: het nieuwe album van Suske & Wiske is namelijk ook uitgekomen als app voor de iPad, en is dus meteen te lezen op het speeltje van Apple. Hoe luidt de titel van de nieuwste aanwinst in de allitererende albumreeks?

A De taterende tablet

B De stuivende stad

C De neuriënde neushoorn

3Wij kunnen zo voor de vuist weg nog wel een paar dingen opnoemen waarvoor hij zich zou moeten excuseren, maar in een interview met The Guardian bood Simply Red-zanger Mick Hucknall zijn verontschuldigingen aan voor zijn rokkenjagerij tijdens de jaren 80. Toen is hij drie jaar lang met elke vrouw die hem wilde in bed gedoken, en dertig jaar later speelt zijn geweten op. ‘Ze weten wie ze zijn, en het spijt me oprecht’, aldus Hucknall in de krant. Met hoeveel vrouwen is de zanger naar eigen zeggen in die drie bijzonder goed gevulde jaren naar bed geweest?

A 1000

B 3000

C 5000

4Langverwacht, dat is het minste wat je kunt zeggen van The Tree of Life. Over de nieuwe film van de notoir trage regisseur Terrence Malick (°1943) deden totnogtoe vooral geruchten en speculaties de ronde, maar vorige week zijn eindelijk de eerste foto’s, een poster en een trailer opgedoken. De film, met onder meer Brad Pitt en Sean Penn in de hoofdrollen, zou in 2011 in de zalen moeten komen, en zal dan het cv van Malick weer net iets meer opvullen. Hoeveel films heeft Malick sinds de start van zijn carrière eind jaren 60 al gemaakt?A 4

B 7

C 10

5’Stop met te zeggen dat je The Smiths goed vindt. Je vindt ze niet goed. Ik verbied je om ze goed te vinden.’ Aldus de boodschap van Johnny Marr, ex-gitarist van The Smiths, op Twitter aan een Britse politicus die een paar keer in interviews had laten vallen hoeveel hij van de muziek van de groep hield. Aan wie was de ’tweet’ gericht?

A David Cameron

B Tony Blair

C Gordon Brown

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content