DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 In de aanloop naar de download van de tien miljardste ‘app’ maakte Apple vorige week de rangschikking bekend van de populairste apps aller tijden – enfin, ‘aller tijden’ staat in dit geval voor ‘de laatste 2,5 jaar’. Bij de gratis programma’s stonden ‘usual suspects’ als Facebook, Pandora en Google bovenaan, maar voorwelke iPhone-app werd er de afgelopen jaren het vaakst betaald?

A Doodle Jump

B Angry Birds

C Soundhound

2 Winona Ryder heeft onlangs in de VS de tv-talkshows afgestruind ter promotie van Black Swan, de nieuwe film van Darren Aronofsky waarin ze een hoofdrol speelt. In één interview bekende de actrice dat ze een complete computeranalfabeet is die zich niet op het internet waagt. Op zich geen schande, maar de uitleg voor haar internetfobie was toch een beetje bizar. Waar is Winona Ryder bang voor?

A Ze gelooft dat de Amerikaanse overheid via het internet haar doen en laten kan volgen.

B Ze is bang dat ze oude naaktfoto’s van zichzelf zal ontdekken.

C Ze denkt dat ze door een verkeerde link in te geven per ongeluk lid zou worden van Al-Qaeda.

3 ‘Ze zullen mij niet terugvragen’, zo vertelde Ricky Gervais aan de tv-zender Fox enkele dagen voor hij de Golden Globes zou presenteren. En hij krijgt wellicht gelijk, want in zijn monoloog aan het begin van de show slaagde de Britse komiek erin zowat alle grote namen van Hollywood – Johnny Dep, Tom Cruise en Mel Gibson – te beledigen én zijn opdrachtgever ervan te beschuldigen smeergeld te aanvaarden. De act van Gervais is een hit geworden op YouTube en zorgde in de VS voor een vurig debat over hoe ver een presentator mag gaan. Welk van volgende verhalen rond de speech van Gervais is verzonnen?

A Toen Gervais na een van de dankwoordjes te lang de tijd nam om weer op het podium te komen, verschenen op het internet berichten dat hij halverwege de show ontslagen was.

B De baas van de Hollywood Foreign Press Association, dat de Golden Globes uitreikt, heeft de komiek na afloop verteld dat hij niet meer bij hem hoeft aan te kloppen als hij nog eens een film heeft.

C Scientology, dat het mikpunt was van een van de scherpste moppen van Gervais, spande daags na de uitzending een proces aan wegens laster en eerroof.

4 Tijdens het draaien van Avatar heeft James Cameron de technologische grenzen al verlegd, maar de veeleisende regisseur gaat voor de sequel niet op zijn lauweren rusten. Hij heeft zijn team namelijk de opdracht gegeven om iets te maken dat ervoor moet zorgen dat Avatar II zijn voorganger de loef zal afsteken. Wat heeft Cameron besteld?

A Een speciale camera waarmee hij diep in een vulkaankrater kan filmen.

B Een duikboot waarmee hij in een oceaankloof kan afdalen.

C Een goed scenario.

5 Je muziek uitlenen aan Guitar Hero of Rock Band is zo ’the noughties’: een wereldberoemde rockgroep is samen met een gameontwikkelaar bezig aan een eigen ‘online virtual reality’, een soort Second Life die volledig op hun muziek gebaseerd is. In de wereld van welke band zullen we binnenkort kunnen vertoeven?

A Pink Floyd

B Grateful Dead

C The Doors

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content