quiz VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Op 6 oktober komt Let Me In in de zalen, een nieuwe Amerikaanse griezelfilm over een twaalfjarige jongen die bevriend wordt met een vampiermeisje. Als dat verhaal u bekend in de oren klinkt: Let Me In is een remake van Let The Right One In, een bejubelde, maar weinig bekende Zweedse horrorfilm uit 2008. Nu gaat Hollywood natuurlijk wel vaker de mosterd in het buitenland halen voor haar eigen films. Welke van onderstaande titels is geen remake van een ‘foreign film’?

A The Magnificent Seven (1960)

B The Sound of Music (1965)

C Look Who’s Talking (1989)

D Scent of a Woman (1992)

E True Lies (1994)

2 Allright stop, collaborate and listen, Ice is back with my brand new invention! Vanilla Ice, de rapper die begin jaren 90 een wereldhit scoorde met Ice Ice Baby, is inderdaad terug. Niet als muzikant gelukkig, maar als tv-persoonlijkheid. Zoals zovele vergane gloriën heeft Vanilla Ice op de Amerikaanse televisie een eigen realityprogramma gekregen, The Vanilla Ice Project, waarin de man gevolgd wordt tijdens zijn bezigheden vandaag. Vandaar: waar houdt Vanilla Ice zich vandaag mee onledig?

A Hij koopt oude huizen op en restaureert ze.

B Hij haalt kinderen van straat en leidt ze op tot muzikanten.

C Hij werkt als inspecteur voor de Amerikaanse dienst voor voedselveiligheid.

3 Wij wisten het natuurlijk al langer, maar nu is het ook officieel: David Simon is een genie. De schrijver van The Wire en Treme is een van de 23 mensen die van de Amerikaanse MacArthur Foundation een zogenaamde ‘genius grant’ hebben gekregen. Dat is een subsidie die de uitverkorenen – met naast Simon ook nog onder meer een astrofysicus, een romanschrijver, een jazzpianist en een linguïst – de kans moet geven om hun beroep verder uit te oefenen zonder financiële zorgen. Hoeveel krijgen Simon en co op hun rekening gestort?

A 100.000 dollar

B 500.000 dollar

C 1.000.000 dollar

4 Optreden in Sesamstraat is niet slecht voor je carrière, maar niet optreden lijkt nog beter. Dat heeft Katy Perry toch mogen ondervinden: nadat er een trailer verscheen op YouTube van een aflevering van het Amerikaanse Sesame Street waarin Perry samen met Elmo een duet zong, liepen er zoveel klachten binnen van ouders over het decolleté van de zangeres dat de producenten besloten de episode maar weer op te bergen. Van de weeromstuit mocht Perry in de sketchshow Saturday Night Live een parodie brengen op haar Elmomoment (zie foto) én kreeg ze van de makers van een populaire tekenfilmreeks een gastrolletje aangeboden.

In welke animatieserie zal Perry binnenkort en ongetwijfeld met stevig decolleté te zien zijn?

A The Simpsons

B South Park

C Family Guy

5 ‘Where the streets have no name’, het is een omschrijving die volledig van toepassing is op één stukje van New York. Het plaatje met de straatnaam is daar de afgelopen tijd zo vaak gestolen dat het stadsbestuur besloten heeft om het voortaan op zes meter hoogte te hangen in plaats van de gebruikelijke 3,5 meter. Dat het plakkaat zo gegeerd is, komt doordat de locatie genoemd werd naar een bekende muzikant. Welke plaats in the Big Apple is ongemeen populair bij souvenirjagers?

A Bob Dylan Street

B Bono Park

C Joey Ramone Place

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content