QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Glee is een tv-serie die overloopt van levensvreugde, maar waaraan ook een heel donker kantje zit. Hetzelfde geldt blijkbaar voor bedenker Ryan Murphy: toen een bekende band weigerde om in de reeks hun songs te laten coveren, noemde hij de leden in een interview ‘egocentrische klootzakken’ en wierp hij hen een welgemeende ‘fuck you’ toe. Een en ander gaf aanleiding tot een relletje in de Amerikaanse pers en Murphy heeft intussen al zijn verontschuldigingen aangeboden, maar toch: wie durfde het aan om neen te zeggen tegen de jongens en meisjes van Glee?

A Coldplay

B Oasis

C Kings of Leon

2 Je moet al bijna zelf cocaïne gaan dealen om dit nog te kunnen betalen. In september komt Scarface, de klassieke gangsterfilm van Brian De Palma met Al Pacino in de hoofdrol, uit op Blu-ray. De film verschijnt in een gewone editie, maar ook in een speciale box waarvan slechts duizend exemplaren gemaakt zullen worden en die ook welgeteld duizend dollar zal kosten. Naast een schijfje met de film van De Palma en het origineel van Howard Hawks én een hoop merchandising zal die special edition ook een heel bijzonder cadeau bevatten. Wat?

A Een plastic replica van Tony Montana’s machinegeweer.

B Een houten sigarenkast.

C Een cd met een boodschap die ingesproken is door hoofdrolspeler Al Pacino.

3 Charlie Sheen is de laatste maanden vooral in het nieuws gekomen met zijn huwelijksproblemen en zijn nachtelijke escapades. Blijkbaar zorgt de stroom van schandalen voor financiële problemen, want de man is nu van plan om een patent te nemen op enkele catchphrases die hij via zijn Twitteraccount gelanceerd heeft – zoals ‘Im not Bi-Polar, I’m Bi-Winning’ of ‘Duh, Winning’ – zodat hij ze op T-shirts, bumperstickers en dergelijke kan gebruiken. Eigenaardig genoeg worden de zinnetjes niet de eerste dingen die Sheen zal patenteren, want in 1999 nam hij al eens een octrooi op een uitvinding die om begrijpelijke redenen nooit echt is doorgebroken. Op welk apparaat heeft Charlie Sheen een patent?

A Een toestel om lipstick aan te brengen.

B Een toestel om cd’s te vernietigen.

C Een toestel om in huis marihuana te telen.

4 Je zou denken dat ongeveer elke bevolkingsgroep ondertussen al een eigen docusoap heeft gehad, maar in de Verenigde Staten heeft men toch nog een ‘unserved audience’ ontdekt. Vorige week ging daar een nieuwe reeks in première over mensen met een heel vreemd trekje. Wie staat er in het programma centraal?

A Mensen die zo veel mogelijk kortingsbonnen incasseren.

B Mensen die zo milieuvriendelijk mogelijk proberen te leven.

C Mensen die tuinkabouters verzamelen.

5 Ziet u ertegenop om uw iPad op reis mee te nemen, maar schrikt het vooruitzicht om twee weken lang zonder tablet te moeten rondlopen u al helemaal af? Geen nood, want Pad in the City komt met de oplossing. Het bedrijfje gaat namelijk iPads verhuren aan toeristen: als u op voorhand een exemplaar reserveert via de website komt een medewerker aan uw hotel een toestel afleveren waar al enkele handige apps zoals de Lonely Planet-gids op geïnstalleerd zijn. Prijs: 39 euro per dag. Uw reisopties zijn echter nog beperkt, want Pad in the City biedt zijn diensten voorlopig maar in één Europese stad aan. Welke?

A Londen

B Madrid

C Rome

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content