DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Het nieuws dat Superman in een nieuwe strip aan zijn Amerikaanse burgerschap verzaakt, zorgde in de Verenigde Staten voor wat deining, zeker bij conservatieven die in de beslissing een vorm van landverraad zagen. Omdat ze zelf verrast waren door alle aandacht – nieuwszender Fox vroeg zelfs de Republikeinse presidentskandidaat Mike Huckabee om commentaar – lanceerden de schrijvers van de comic op Twitter het grapje dat Superman nog iets anders zou opgeven. Wat?

A Zijn embleem

B Zijn onderbroek

C Zijn cape

2 Al Jourgensen, icoon van de gothrock en frontman van Ministry, is niet blij met Fix, een nieuwe documentaire over zijn leven en carrière. Hij heeft zelfs een rechtszaak aangespannen tegen de makers, waarmee hij 250.000 dollar schadevergoeding eist én het recht om de film nog te veranderen voor hij in de zalen komt. Nu is er één scène Jourgensen echt in het verkeerde keelgat geschoten en als u weet welke die is, zult u vast wel begrijpen waarom hij Fix liever niet ziet uitkomen. Wat doet de muzikant in de documentaire?

A Hij heeft seks met een geroosterde kip.

B Hij spuit drugs in via zijn oogbal.

C Hij slaat zijn vrouw.

3 Never judge a book by its cover, zo weet ook Alan McGee. De Britse platenbaas verdiende tonnen geld met de albums van Oasis, maar toen hij de band van de broertjes Gallagher voor het eerst zag, had hij niet bepaald door dat hij goud in handen had. In een interview met The Sun vertelt hij dat hij dacht dat Bonehead – de ietwat kleurloze gitarist van de band – de eigenlijke frontman was en dat zanger Liam Gallagher zelfs helemaal niet bij de groep hoorde. Wat dacht McGee dat Liam was?

A Een groupie

B Een roadie

C Een drugsdealer

4 In de Verenigde Staten worden steeds minder dvd’s en Blu-rays verkocht, omdat mensen meer en meer overschakelen op ‘on demand’-systemen en streaming. De verschuiving laat zich al stevig voelen. Met hoeveel procent is de omzet in de eerste vier maanden van 2011 gedaald tegenover dezelfde periode vorig jaar?

A Met 10 procent

B Met 20 procent

C Met 50 procent

5 Steven Tyler, zanger van Aerosmith, brengt deze maand zijn memoires uit, getiteld Does The Noise in My Head Bother You?. Daarin neemt hij geen blad voor de mond, als we mogen afgaan op de interviews die hij in de Amerikaanse pers gegeven heeft naar aanleiding van de release. In People Magazine gaat hij bijvoorbeeld uitgebreid in op zijn drugsgebruik en geeft hij toe dat hij zijn ‘Porsche, privéjet en huis’ letterlijk heeft opgesnoven. Hij noemt ook een bedrag dat hij naar schatting aan drugs heeft gespendeerd: hoeveel dollar heeft Steven Tylers verslaving hem naar eigen zeggen gekost?

A 1 miljoen

B 20 miljoen

C 50 miljoen

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content