QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Deze week gaat in de VS True Grit in première, de nieuwe film van de Coenbroers met onder meer Matt Damon en Jeff Bridges in de hoofdrol. True Grit wordt nu al getipt als een van de grote kanshebbers voor de Oscars, ook al is het eigenlijk een remake van de gelijknamige western met John Wayne uit 1969. Toch zouden de Coenbroers niet de eersten zijn die met een remake bij de Oscars in de prijzen vallen: welke bekende regisseur ging hen al voor?

A Alfred Hitchcock

B Steven Spielberg

C Martin Scorsese

2 24 juli 2010. U zult wellicht niet meer weten wat u die dag aan het doen was, maar veel mensen van over de hele wereld kunnen binnenkort in de bioscoop zien wat zij toen hebben uitgespookt. Kevin Macdonald, de regisseur van The Last King of Scotland en Touching the Void, lanceerde begin dit jaar via YouTube een oproep aan alle mensen van de planeet om te filmen wat ze op 24 juli deden. Uit al het materiaal dat hij binnenkreeg, werd Life in A Day gedistilleerd, en in januari gaat de film in première op het Sundancefilmfestival. Uit hoeveel inzendingen heeft MacDonald kunnen kiezen om zijn documentaire te maken?

A 80.000

B 350.000

C 610.000

3 Omdat hij op bevel van de rechter niet meer in Londen mag wonen, is Peter Doherty sinds enige tijd naar Frankrijk verhuisd. En daar heeft hij blijkbaar meteen nieuwe vrienden gemaakt, want volgens The Guardian zou hij de hoofdrol hebben gekregen in een film over een bekende Franse dichter. ‘Ik weet niet of ik goed kan acteren,’ aldus Doherty in de krant, ‘maar de andere mensen zeggen toch van wel.’ Die andere mensen zullen wellicht al dik tevreden mogen zijn als hij elke dag op tijd op de set staat. In de huid van welke poëet zal Doherty kruipen?

A Charles Baudelaire

B Alfred de Musset

C Guillaume Apollinaire

4 ‘Het wordt zoiets als Fame, want bij mij thuis gaat het er even gek toe.’ Aldus David Hasselhoff toen op de Amerikaanse televisie The Hasselhoffs begon. In deze nieuwe realitysoap werd de acteur – bekend van Baywatch, enkele gruwelijke slechte rocknummers en een video waarin hij stomdronken op de grond ligt – gevolgd samen met zijn familieleden. Alleen bleek er in de VS nauwelijks een kat geïnteresseerd in de zotternijen ten huize Hasselhoff, want de reeks werd al snel weer afgevoerd. Hoeveel afleveringen raakten uiteindelijk op het scherm?

A 1

B 2

C 3

5 Ook hardrockers hebben – soms – een heel normale jeugd gehad. Dit is een foto van een lieflijk kindje dat later uitgroeide tot een icoon van het zwaardere werk. Wie is het?

A Johnny Rotten

B Lemmy Kilmister

C James Hetfield

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content