HET BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) SHOWBIZZNIEUWS IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Met zijn uitspraak over hoe het bloedbad in Noorwegen niets is vergeleken met het leed dat de fastfoodindustrie dagelijks veroorzaakt, heeft Morrissey niet bepaald lof geoogst. Dat de voormalige Smithsfrontman weleens scherp uit de hoek durft te komen als het over dierenwelzijn en vegetarisme gaat, was wel al veel langer bekend, want in interviews neemt hij over die onderwerpen zelden een blad voor de mond. Waarmee heeft Morrissey het dierenleed op de wereld in het verleden nog niet vergeleken?

A De Holocaust

B Kindermoord

C Slavernij

2 Deze week komt Rise of the Planet of the Apes in de zalen, de nieuwe film in de franchise over een intelligent apenras dat de mensheid overneemt (zie bespreking in de bioscooprubriek). Het werken met niet-menselijke personages is regisseur Rupert Wyatt blijkbaar goed bevallen, want ook in zijn volgende film zullen dieren een hoofdrol spelen. Welk bekend dierenboek zou Wyatt graag verfilmen?

AAnimal Farm (George Orwell)

B Jonathan Livingston Seagull (Richard Bach)

CLife of Pi (Yann Martel)

3 Na 110 optredens zette U2 vorige week een punt achter de 360-tournee, ruim twee jaar na de aftrap in Barcelona. Gedurende die tijd hebben Bono en co ruim 7 miljoen fans naar stadions over de hele wereld gelokt, wat gezorgd heeft voor een totale opbrengst van bijna 740 miljoen dollar. Een record dat U2 overneemt van een al even grote naam uit de muziekgeschiedenis: wie?

A Rolling Stones

B Bon Jovi

C U2 zelf

4 Op 1 augustus vierde muziekzender MTV zijn dertigste verjaardag, en dat zorgde voor talloze overzichten van de meest legendarische momenten en clips uit de afgelopen decennia. De Amerikaanse krant Village Voice had een ander verjaardagscadeau: de publicatie van het contract dat kandidaten aan The Real World – het oerrealityprogramma waarin jonge Amerikanen samenhokken – moeten ondertekenen. Welke van onderstaande bepalingen staat niet in die dertig pagina’s?

A Producers mogen de kandidaten ongestraft vernederen.

B Wie zwanger wordt tijdens de opnames, wordt ontslagen.

C Kandidaten geven de makers de toestemming om al hun e-mailverkeer te doorzoeken.

D Een bezoek aan een plaats waar geen camera’s toegelaten zijn, mag enkel met de toestemming van de makers.

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content