QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1. Als je al meer dan twintig seizoenen bezig bent, probeer je weleens extra je best te doen om het publiek te verrassen – tenzij je bij F.C. De Kampioenen werkt natuurlijk. Dus bedachten de makers van The Simpsons een heel speciaal einde voor de finale van jaargang 22 die vorige week in de VS werd uitgezonden. Wat?

A De finale werd met echte acteurs opgenomen.

B De finale eindigde met een cliffhanger waarvan de kijkers zelf de uitkomst mogen bepalen.

C De finale speelde zich af 78 jaar in de toekomst en was eigenlijk het einde van het honderdste seizoen.

2. Een jurk van vlees, een gigantisch ei, naaktfoto’s op Twitter: Lady Gaga heeft er een handje van weg om de boel op stelten te zetten. Het was te verwachten dat de zangeres bij de release van haar nieuwe album Born This Way de goegemeente nog eens zou proberen te schokken, en vorige week was het raak in de talkshow van David Letterman. Wat deed Lady Gaga daar?

A Ze toonde haar achterwerk aan het publiek.

B Ze nam het script van Letterman af en at het op.

C Ze gaf een van de cameramannen een mep.

3. ‘Ik ben de laatste overblijvende Beatle.’ Aldus Ringo Starr in een interview met het Britse magazine Live. Het is niet de enige sterke uitspraak van de man, want even daarvoor zegt de drummer dat ‘The Beatles blij mochten zijn dat ze mij konden krijgen’ toen hij begin jaren 60 bij de groep kwam. Waarom moesten John Lennon, Paul McCartney en George Harrison volgens Ringo Starr hun beide handjes kussen bij zijn intrede?

A Omdat hij zo goed kon drummen.

B Omdat hij lelijker was dan de drie andere leden.

C Omdat hij populair was.

4. U hebt het vast wel horen waaien: Bob Dylan is vorige week zeventig jaar geworden. The Guardian vroeg bij die gelegenheid aan enkele collega-kunstenaars wat ze de singer-songwriter als verjaardagscadeau zouden geven. Chrissie Hynde zou de man bijvoorbeeld een dartsboard kopen ( ‘Just seems like something he might like’) en Mike Skinner van The Streets zou Dylan koosjer spek en een motorfiets schenken. Maar de vreemdste suggestie kwam wel van popartieste Ke$ha. Wat is haar cadeau voor Bob Dylan?

A Een olifant – B Een onderbroek – C Een huis

5. Daags voor Dylans verjaardag kwam het nieuws dat de zanger in 1966 aan toenmalig journalist en later Dylanbiograaf Robert Shelton toegegeven had verslaafd te zijn geweest aan heroïne. Niet echt een onthulling waarvan we zijn achterovergevallen, al plaatste het tijdschrift Rolling Stone wel enkele vraagtekens bij Dylans bekentenis: in een eerder interview met Shelton had Dylan namelijk al bewezen dat hij losjes met de waarheid durfde om te gaan en had hij een ander verhaal over zijn verleden uit zijn duim gezogen. Wat had Dylan daar verteld?

A Dat hij plagiaat had gepleegd.

B Dat hij zijn oude school in brand had gestoken.

C Dat hij in de prostitutie had gezeten.

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content