DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Op 16 juni komen fans van James Joyce van over de hele wereld weer samen in Dublin. Om Bloomsday te vieren natuurlijk, naar het hoofdpersonage Leopold Bloom dat in Ulysses van Joyce op 16 juni een hele dag door de Ierse hoofdstad loopt. Een van de evenementen dit jaar is ‘Ulysses Meets Twitter 2011′, een poging om de klassieker naar ’tweets’ te vertalen. In hoeveel zinnetjes van 140 tekens willen de initiatiefnemers Ulysses – een boek van ongeveer 250.000 woorden -samenvatten?

A 100

B 500

C 1000

2 Voor de nieuwe documentaire Secrets of the Superbrands heeft een team van de BBC onderzoek gedaan naar de relatie tussen consumenten en hun lievelingsmerken. Daarbij werden onder meer de hersenen van enkele proefpersonen bekeken, en met betrekking tot Apple zijn de wetenschappers tot een conclusie gekomen die wellicht vooral de Applehaters niet zal verwonderen. Wat?

A De hersenen van Applefans lijken op die van gelovigen.

B De hersenen van Applefans lijken op die van drugsverslaafden.

C De hersenen van Applefans lijken op die van misdadigers.

3 Officieel is het nog niet, maar het lijkt een uitgemaakte zaak dat Sarah Palin zich kandidaat zal stellen voor de presidentsverkiezingen van 2012. Haar eerste campagnezet is alvast The Undefeated, een door haar bestelde en betaalde twee uur durende documentaire die deze maand uitkomt en toont hoe ze in de vorige verkiezingen van gouverneur van Alaska opklom tot rechterhand van John McCain. Een toonbeeld van bescheidenheid is Palin nog altijd niet, want in de film wordt haar strijd vergeleken met die van een andere beroemde vrouw uit de geschiedenis. Wie beschouwt Palin als haar voorgangster?

A Moeder Teresa

B Jeanne D’Arc

C Florence Nightingale

4 Een documentaire over Wikileaks uitzenden kan uw website ernstige schade toebrengen. Dat heeft alvast de Amerikaanse zender PBS ondervonden. Vorige week bracht het gerenommeerde nieuwsmagazine Frontline daar een kritische reportage over Wikileaks, die slecht viel bij een groep internethackers. Als wraak hebben ze de site van PBS laten blokkeren, en dat deden ze door er een verhaal op te zetten over hoe een bepaalde beroemde muzikant die al enige tijd overleden is toch nog zou leven. Wie was volgens de hackers niet echt dood?

A Tupac Shakur

B Elvis

C Jim Morrison

5 Het is officieel: Lady Gaga is echt overal. Zelfs de respectabele Britse krant The Financial Times, die voor het overgrote deel gevuld wordt met stukken over de economie en het bedrijfsleven, wijdde het coververhaal van zijn weekendmagazine aan de popzangeres en haar nieuwe album. De krant liet Lady Gaga wel interviewen door een beroemde fan, een naam die je ook niet meteen zou verwachten. Wie voelde Lady Gaga voor The Financial Times aan de tand?

A Stephen Fry

B Tony Blair

C John Cleese

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content