DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1. Wij hebben altijd gedacht dat ze meer het bier drinkende type waren, maar de mannen van AC/DC hebben vorige week in Australië hun eigen wijn op de markt gebracht. En meteen vier verschillende soorten, van de Back in Black Shiraz tot de Highway to Hell Cabernet Sauvignon. Angus Young en co zijn echter lang niet de eerste beroemdheden met hun eigen edel nat: naar de wijn van welke van onderstaande sterren zult u vruchteloos zoeken?

A Marilyn Monroe

B Elvis Presley

C Madonna

D Mick Jagger

E Bono

2. In september gaat in New York een grote tentoonstelling van start rond sociale media, waar een hoop hedendaagse artiesten hun visie op Facebook, Twitter en co laten zien. Een van de deelnemers is een beroemde muzikant, die voor de gelegenheid enkele screenshots van valse iPhone-apps ontworpen heeft. Welke bekende naam zit er achter Childster, Invisible Me en Weaselface?

A David Byrne

B Bruce Springsteen

C Tom Petty

3. Vorige week kreeg de wereld de clip te zien van Miracle Worker, de eerste single van Superheavy, de nieuwe band van Mick Jagger, Joss Stone en Dave Stewart. Nu zijn zulke supergroepen die uit bekende namen samengesteld zijn zelden een lang leven beschoren. Verbind de volgende namen met de bands die ze ooit samen hebben gevormd.

A Bernard Sumner, Johnny Marr, Neil Tennant

B John Lennon, Eric Clapton, Keith Richards

C George Harrison, Roy Orbison, Bob Dylan

D Chris Cornell, Eddie Vedder, Jeff Ament

E John Hiatt, Ry Cooder, Nick Lowe

1 Little Village

2 Temple of the Dog

3 Traveling Wilburys

4 Electronic

5 The Dirty Mac

4. Begin oktober vindt in Wales een groots tributeconcert plaats, ter nagedachtenis van Michael Jackson. Gene Simmons en zijn band Kiss zouden daar ook eerst optreden, samen met onder meer Christina Aguilera en Cee Lo Green, maar de rockgroep is geschrapt van de affiche. Waarom mocht Kiss er niet meer bij zijn?

A Omdat Gene Simmons denkt dat Michael Jackson schuldig was aan kindermisbruik.

B Omdat de familie van Michael Jackson geen satanische teksten wil horen tijdens het concert.

C Omdat Gene Simmons een percentage van de opbrengst wilde.

5. Om kijkers aan te trekken is op de Amerikaanse televisie alles geoorloofd. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van een bekende misdaadreeks zal draaien rond een Italiaanse hoogwaardigheidsbekleder die beschuldigd wordt van verkrachting, een niet mis te verstane verwijzing naar de zaak-Dominique Strauss-Kahn. Welke serie zal het proces DSK al op tv voeren?

ACSI: New York

BLaw & Order: Special Victims Unit

CCastle

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content