QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1. Bij veel progressieve rockmuziek helpt het als je tijdens het luisteren in hogere sferen bent, maar een Amerikaanse astronaute nam dat wel heel letterlijk. Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Yuri Gagarins vlucht heeft Catherine Coleman in de ruimte een nummer van een bekende progrockband te berde gebracht, in een duet bovendien met de frontman van de groep, die zich op de grond bevond.

Welke band ging vorige week even de ruimte in?

A Pink Floyd

B Genesis

C Jethro Tull

2. De dvd uit de markt duwen is Blu-ray voorlopig nog niet echt gelukt, maar volgens onderzoekers van Mindlab International kan dat maar een kwestie van tijd zijn. Na een vergelijkende studie zijn de wetenschappers daar tot de conclusie gekomen dat Blu-ray een opmerkelijk voordeel heeft tegenover dvd.

Welk?

A Blu-rays zijn beter voor je televisie.

B Mensen die een film op Blu-ray bekijken, leven meer mee.

C De productie van Blu-rayschijfjes gebeurt ecologischer.

3. Regisseur M. Night Shyamalan zit al enige tijd in de hoek waar de klappen vallen en het ziet er niet naar uit dat zijn volgende film zijn reputatie zal kunnen herstellen. Erger nog, sinds bekend werd dat de man achter The Sixth Sense en Unbreakable voor zijn nieuwe project met Will Smith en diens zoon Jaden gaat samenwerken, is hij voor veel bloggers in de VS helemaal een wandelende grap. Er is hoop: enkele goede zielen hebben op het internet een project op poten gezet waarmee ze Shyamalan willen ‘helpen’:

hoe?

A Ze zamelen geld in om de regisseur weer naar de filmschool te sturen.

B Ze houden een petitie om Shyamalan een ere-Oscar te geven.

C Ze roepen Steven Spielberg op om de man te helpen.

4. Wanneer heb je het als artiest gemaakt? Als je platen wereldwijd platina halen? Als je stadions laat vollopen en festivalweiden vult? Of als je lyrics gebruikt worden tijdens een debat over besparingen? Tijdens de discussie in het Amerikaanse Congres over het budget nam een democratische volksvertegenwoordigster het woord en veegde ze haar republikeinse collega’s de mantel uit door de songtekst van Effect and Cause te debiteren, met zinnen als ‘First you cause a train wreck, then you put me in traction‘.

Wie werd geciteerd in het Amerikaanse Congres?

A Bruce Springsteen

B The White Stripes

C Kings of Leon

5. Je hebt mensen die zich schamen om hun cocaïneverslaving en je hebt er die er ronduit voor uitkomen. In het Amerikaanse tijdschrift Newsweek pende een bekende acteur onder de titel ‘My Favorite Mistake’ recent een essay over hoe het witte poeder hem dicht bij de afgrond bracht, maar ook over hoe zijn verslaving én het afkicken hem gevormd hebben als mens.

Wie was er zo openhartig?

A Robert Downey Jr.

B Dennis Quaid

C Robin Williams

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content