DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Beth Ditto van Gossip staat bekend om haar grote mond én om haar grote kont waarmee ze ooit op de cover van NME stond, maar blijkbaar schuilt er ook een braaf burgervrouwtje in de zangeres. In een interview vertelde ze wat haar favoriete tv-programma is, en de winnaar was toch een redelijk brave keuze voor iemand die Britney Spears ooit ‘een afgrijselijke trol’ noemde. Wat is het lievelingsprogramma van Beth Ditto?

A Liveverslaggeving van curling.

B Een realityreeks waarin schoonmakers iemands huis onder handen nemen.

C Neighbours.

2 Rebecca Black, een Amerikaans tienermeisje van dertien, is het nieuwste fenomeen op YouTube. Het filmpje dat ze op de website heeft gezet, werd op een paar dagen tijd meer dan dertig miljoen keer bekeken. Waaraan heeft Black de roem te danken?

A Ze zingt een liedje met een vreselijke tekst.

B Ze heeft een video gepost van haar ontmoeting backstage met Justin Bieber.

C Ze speelt samen met haar vriendje enkele scènes na uit de Twilight-films.

3 Dat de Japanners in hun populaire cultuur een ietwat bizarre verhouding hebben met aardbevingen, tsunami’s en nucleaire rampen, kunt u even verderop lezen. Maar ook de rest van de wereld wendt zich blijkbaar tot de fictie om de actualiteit te kunnen duiden: in de dagen na de aardbeving werd het artikel over Godzilla bijvoorbeeld veel vaker opgezocht op Wikipedia dan normaal. Hoe vaak werd de zoekterm Godzilla gemiddeld per dag in Wikipedia ingegeven?

A 5000 keer.

B 12.000 keer.

C 20.000 keer.

4 De coming-out van Franky in Thuis heeft wat stof doen opwaaien in Vlaanderen, maar dat was nog niets vergeleken met de controverse die in de VS ontstaan is rond een bepaalde verhaallijn uit General Hospital. De soapserie die al 47 jaar loopt op de Amerikaanse televisie kreeg vorige week een hele hoop kritiek van verontruste kijkers na een schokkende gebeurtenis in een van de afleveringen. Welke verhaallijn was in General Hospital zo controversieel?

A Abortus bij een tienermeisje.

B Euthanasie bij een peuter.

C Mishandeling van een paard.

5 Twitter bestond op 21 maart vijf jaar. De website die ooit begon als een eenvoudige manier om te laten weten waar je je bevond en wat je aan het doen was, is uitgegroeid tot een plaats waar dagelijks meer dan 140 miljoen berichtjes worden gepost, van ‘breaking news’ uit Japan of Libië tot banaliteiten over wat er tussen de boterhammen zit. Twitter is voorlopig wel nog altijd een vooral Noord-Amerikaans fenomeen, want 62 procent van alle ’tweets’ komt uit de VS. Dat is ook te zien aan de lijst van mensen met de meeste volgers, die aangevoerd wordt door Lady Gaga (bijna 9 miljoen) en waarin alleen de Canadees Justin Bieber (met ruim 8 miljoen op de tweede plaats) zich tussen de sterren uit de VS kan wringen. Wat is de eerste Europese naam in de Twitterlijst?

A Bono

B Lily Allen

C Coldplay

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content