QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Vorige week hadden we het in de quiz nog over de Britse winkelketen Sainsbury’s die winkelkarretjes met een iPadstation wil uitrusten. Daar houdt de vooruitgang niet op: de Amerikaanse fietsenfabrikant Silverback heeft namelijk een tweewieler op de markt gebracht waarin iets ingebouwd is dat je ook niet meteen zou verwachten. Wat?

A USB-poorten

B Een HD-scherm

C Een digitale camera

2 De naam Christopher Poole zegt u misschien weinig, maar u hebt vast wel al gehoord van zijn discipelen. Poole is namelijk de oprichter van 4chan, het internetforum waar mensen anoniem dingen kunnen posten en contact met elkaar kunnen zoeken. Dankzij die paraplu van de anonimiteit groeide 4chan uit tot de meest beruchte grappenmaker van het internet (gebruikers hackten bijvoorbeeld ooit een poll waarin Justin Bieber vroeg naar welk land hij op tournee moest gaan en zorgden ervoor dat Noord-Korea als eerste uit de bus kwam) en de bron van valse nieuwsberichten over de dood van Steve Jobs of Kanye West. Na zeven jaar houdt Poole 4chan voor gezien en heeft hij een nieuw forum opgericht dat hij zelf omschrijft als ‘een volwassen versie’ van zijn vroegere geesteskind. Afgaand op de naam zou dat wel eens kunnen kloppen, want de nieuwe site zal alvast Vlaamse meerwaardezoekers erg bekend in de oren klinken. Hoe heet de opvolger van 4chan?

A Canvas

B Cobra

C Singel

3 Enkele dagen nadat haar tweede film W.E. lauw werd onthaald op het filmfestival van Venetië – ‘lachwekkender dan we ooit hadden kunnen verwachten’, aldus The Guardian – kreeg Madonna nog slecht nieuws te verwerken. Een rechter in Californië wees haar aanvraag om een van haar songtitels als merk te deponeren af, zodat een bedrijf dat al jarenlang een kledinglijn onder dezelfde naam op de markt brengt, rustig verder kan doen. Op welke songtitel wilde Madonna een copyright leggen?

A Material Girl

B La Isla Bonita

C Erotica

4 Goed nieuws voor mensen die het spookhuis op de kermis ontgroeid zijn. Volgende maand opent in het pretpark van Universal Studios in Los Angeles namelijk een groot doolhof dat volledig gebaseerd is op een van de populairste horrorfilms van de afgelopen jaren, met scènes die nagespeeld worden door medewerkers van het park. Welke horrorfilm komt tot leven als doolhof?

A Saw

B Hostel

C Scream

5 The Flaming Lips brengt in 2011 geen nieuw album uit, maar beperkt zich tot een reeks ‘speciallekes’. Eerder kwamen er al een plastic foetus en een schedel op de markt met enkele nieuwe songs en nu werken ze aan een nummer dat zes uur lang moet duren. Meer nog: fans die hun eigen naam in de lyrics van Found a Star on the Ground verwerkt willen zien, hoeven enkel een kleine som over te maken aan de band – die de opbrengst meteen naar het goede doel doorstort – en daarna doet frontman Wayne Coyne de rest. Hoeveel moet je betalen om door The Flaming Lips vernoemd te worden?

A 10 dollar

B 100 dollar

C 250 dollar

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content