DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Het is jammer dat ze maar zelden tot bij ons raken, want HBO slaagt er voor zijn tv-films of miniseries vaak in om grote namen te strikken. Zo kroop Al Pacino vorig jaar in You Don’t Know Jack in de huid van de ‘dokter des doods’ Jack Kevorkian en had Kate Winslet onlangs nog de hoofdrol in de minireeks Mildred Pierce. De laatste vette vis van HBO is Robert De Niro, die normaal gezien mee zal spelen in The Wizard of Lies, een tv-film die gebaseerd is op ware feiten. Wie zal De Niro vertolken?

A George W. Bush – B Donald Rumsfeld – C Bernie Madoff

2 Coldplay greep al eens naar een schilderij van Eugène Delacroix voor de cover van Viva La Vida en Het laatste avondmaal van Leonardo Da Vinci is een populair kunstwerk onder de mensen die de promoposters van tv-series moeten bedenken. Maar de marketingjongens van NBC haalden een wel heel speciaal doek van onder het stof toen ze de poster van het nieuwe seizoen van The Office moesten maken: Un dimanche après-midi à l’Île de la Grande Jatte, het bekendste werk van een 19e-eeuwse Franse pointillist, dat ze heel nauwkeurig nabootsten. Van wie is het schilderij dat de inspiratie leverde voor het Office-beeld?

A Georges Seurat – B Pierre-Auguste Renoir – C Henri Matisse

3 De iPod maakte in de herfst van 2001 furore met zijn strakke look, maar helemaal uit de lucht kwam de design toch niet vallen. Het Amerikaanse magazine The Atlantic maakte op zijn website een overzicht van gadgets die inspiratiebronnen zijn geweest voor Appledesigner Jonathan Ive, waaronder de opmerkelijke iPod-achtige radio links op de foto. Van wanneer dateert dit speeltje?

A 1958 – B 1973 – C 1988

4 Rob Zombie maakte naam als frontman van de metalgroep Monster Magnet en ging daarna horrorfilms als House of 1000 Corpses en de remake van Halloween regisseren. En onlangs draaide hij ook een reclamefilmpje voor een product dat een klein beetje vloekt met zijn verleden vol bloed en griezels. Voor wat maakt Zombie reclame?

A Pampers

B Detergent

C Meststof

5 De vampierhype is nog lang niet voorbij, want na Twilight, True Blood en Let The Right One In komt nu zelfs een bekende indieregisseur met zijn eigen vampiervisie op de proppen, een ‘crypto vampire love story’ met onder meer Mia Wasikowska, Tilda Swinton en John Hurt in de hoofdrollen. Wie gaat een vampierfilm maken?

A Jim Jarmusch

B Michael Haneke

C Michael Winterbottom

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content