HET BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) SHOWBIZZNIEUWS IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Hoezo, Hollywood heeft te weinig inspiratie? Vorige week hadden we het hier nog over een YouTubefilmpje dat de overgang naar het grote scherm mocht maken, en deze week kwam het nieuws dat een bekend smartphonespelletje ook een bioscoopbewerking krijgt. Welke succesvolle – maar niet bijster filmische – app moet binnenkort ook in de cinema te zien zijn?

A Angry Birds B Traffic Rush C Pig Rush

2 Een R2-D2 Aquarium. Een broodrooster waarmee je Darth Vader op je toast zet. Lichtsabeleetstokjes. De fans van Star Wars kunnen nu al de meest bizarre merchandising in huis halen, maar vorige week is er in dat rijtje nog een hebbedingetje bijgekomen. Waarvoor kan de liefhebber voortaan in de buidel tasten?

A Een barbecue in de vorm van de Death Star.

B Zand van op de set.

C Koffie van de ‘Dark Side’.

3 De regisseur Michael Bay heeft al heel wat naar zijn hoofd gekregen: Megan Fox, de actrice uit de eerste twee Transformers-films, vergeleek hem vanwege zijn dictatoriale gedrag op de set met Hitler, en een recensent omschreef hem ooit zelfs als ‘de doodgraver van de cinema’. Maar toen zijn nieuwe film Transformers: Dark of the Moon onlangs in de zalen kwam, kreeg Bay een verwijt dat zelfs hij nog nooit gehoord had. Wat zou de regisseur nu weer misdaan hebben?

A Hij heeft in Dark of the Moon beelden uit een vroegere film gerecycleerd.

B Hij heeft onder een pseudoniem op het internet lovende recensies geschreven over Dark of the Moon.

C Hij heeft op de set van Dark of the Moon een vrouw lastiggevallen.

4 Halverwege augustus komt bij ons Captain America in de zalen, een nieuwe blockbuster over een supersoldaat die verkleed in de kleuren van de Amerikaanse vlag de misdaad bestrijdt. Omdat de titel buiten de VS misschien wat gevoelig ligt, heeft de filmstudio de verdelers de mogelijkheid gegeven om op de affiche ‘Captain America’ te laten vallen en enkel de ondertitel ‘The First Avenger’ groot te zetten. Een aanbod waar totnogtoe weliswaar slechts drie landen op zijn ingegaan: waar zult u vruchteloos zoeken naar de woorden ‘Captain America’?

A Frankrijk

B Rusland

C China

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content