DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Dat Kanye West niet meteen een toonbeeld van bescheidenheid is, wisten we al, maar blijkbaar wentelt de superster zich ook graag in zelfmedelijden. Tijdens een optreden op het Big Chill Festival stak West een tien minuten durende speech af over hoe hij als artiest verkeerd begrepen wordt en altijd onterecht kritiek krijgt. Om die stelling kracht bij te zetten vergeleek de man zichzelf met een historische figuur, in een parallel die op zijn zachtst gezegd een beetje overdreven is. Wie had het volgens Kanye West vroeger even hard te verduren als hij?

A Martin Luther King

B Adolf Hitler

C Jezus Christus2Bijna vijftien jaar na zijn dood in 1997 is John Denver nog niet vergeten, althans toch niet in de VS. Ruim tweeduizend mensen uit de staat Colorado ondertekenden namelijk een petitie waarin gevraagd wordt om een van de toeristische trekpleisters uit de streek naar de verongelukte zanger te noemen. Wat willen de aanvragers in ‘John Denver’ herdopen?

A Een bergtop

B Een meer

C Een landweg3 Het duurde even voor de Britse politici doorhadden dat de rellen in Londen belangrijk genoeg waren om hun vakantie te onderbreken, maar vele Britse muzikanten waren er wel als de kippen bij om – via Twitter of tijdens optredens – hun mening te uiten over wat er in de Londense buitenwijken gebeurde. Niet dat die opinies altijd even waardevol of inzichtrijk waren. Wie heeft wat gezegd vorige week?

1 ‘Love you London. This is not what/who we are. Riots and violence are not about community but we are.’

2 ‘Are we on the brink of civil war or something?’

3 ‘I’m going down to the riots to hand out tea and Mars bars.’

A MIA

B Kate Nash

C Lily Allen

4 Misschien komt het doordat het échte journaal in Italië de laatste weken zo deprimerend is, maar duizenden Italianen zijn in de ban van een fake nieuwsbericht op YouTube. Het item ziet er echt uit en de nieuwslezeres van dienst presenteert in het dagelijkse leven ook het journaal op de RAI, maar eigenlijk dient het clipje ter promotie van de film L’ultimo terrestre, die op het festival van Venetië in première gaat. Welk ‘nieuws’ wordt er in het fake journaal precies verkondigd?

A Dat Silvio Berlusconi naar het buitenland gevlucht is.

B Dat buitenaardse wezens op aarde geland zijn.

C Dat de maffia besloten heeft zichzelf op te doeken.

5 Noel Gallagher heeft een nieuwe groep (High Flying Birds) en een nieuwe plaat (idem) te promoten en dat betekent dat hij in interviews weer lustig in de richting van andere groepen schopt. In Rolling Stone verklaarde hij bijvoorbeeld dat veel andere bands hun voordeel zouden kunnen doen met zijn oude songs om hun optredens wat leuker te maken. ‘I mean, let’s face it’, aldus Gallagher, ‘it’d be a better night out.’ Welke van onderstaande bands heeft volgens Gallagher géén Oasissongs nodig om voor een goed optreden te zorgen?

A Foo Fighters

B Radiohead

C Blur

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content