QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1. Lulu, de plaat waarvoor Lou Reed en Metallica een niet voor de hand liggende samenwerking zijn aangegaan, ligt pas eind oktober in de winkels, maar doet nu al stof opwaaien. Niet alleen onder puristische Metallica-fans, ook de bazen van de Londense metro storen zich aan het album. Of althans aan de albumhoes, want de promotieposters voor de plaat werden gebannen uit alle metrostations van de Britse hoofdstad. Wat was de reden voor het verbod?

A De hoes zou aanzetten tot geweld.

B De hoes zou te veel op graffiti lijken.

C Een van de metrolijnen in Londen heet LuLu, en de poster zou te verwarrend zijn.

2 Met alle herdenkingen naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Nevermind zou je denken dat grunge tot het verleden behoort, maar integendeel: het muziekgenre is nog steeds ‘alive and kicking’. Enfin, op zijn minst toch ‘alive’. Van welk van onderstaande grunge-iconen komt er in de volgende weken en maanden geen nieuw album uit?

A Bush

B Soul Asylum

C Mudhoney

D Alice in Chains

E Soundgarden

3. Op de circuits van het Formule 1-circus is Metallica wel nog welkom. De band wordt namelijk headliner van de F1-concerten, die telkens een paar dagen voor de race plaatsvinden en over de hele wereld uitgezonden worden. Geen groot nieuws, alleen zal Metallica door de F1-concerten eind oktober optreden in een land waar de groep nog nooit te zien was. Waar maakt Metallica over enkele weken zijn debuut?

A China

B Saudi-Arabië

C India

4. Dat Rundskop werd uitgekozen als Belgische inzending voor de volgende Oscars, heeft niet echt voor grote discussies gezorgd. In Rusland zorgde de selectie van Burnt by the Sun 2: Citadel van Nikita Mikhalkov wel voor ophef, en de regisseur kreeg intussen al de vraag om zijn eigen film weer terug te trekken. Waarom is de keuze voor Burnt by the Sun 2 – nochtans de opvolger voor de film waarmee Mikhalkov in 1995 al eens een Oscar won – zo controversieel?

A De film schetst een weinig flatterend portret van Vladimir Poetin.

B De film is geflopt in Rusland en werd afgekraakt door de critici.

C Mikhalkov liet zich na de bekendmaking in een interview denigrerend uit over het selectiecomité.

5. Het occasionele badpakkenmodel niet te na gesproken, wordt de cover van het Amerikaanse magazine Sports Illustrated doorgaans ingenomen door een atleet. Heel af en toe kan iemand die niet uit de sportwereld komt zijn hoofd op de voorpagina krijgen. Welke Hollywoodacteur kreeg deze maand die eer, en treedt daarmee in de voetsporen van onder anderen Bill Clinton, Ronald Reagan en John F. Kennedy?

A Brad Pitt

B Tom Cruise

C Tom Hanks

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content