QUIZ ME QUICK

WIETSE TANGHE (derde van links) in 'QUIZ ME QUICK'. 'Bart De Pauw moet over een geweldig complex brein beschikken om in alle wendingen het overzicht te bewaren.'

Zondag 29/4, 22.30 – Prime Series

Van de bedenker van Loft en Buiten de zone: Quiz me Quick. Abonnees van betaalzender Prime kunnen nu al kennismaken met het nieuwe geesteskind van Bart De Pauw. Voor de cast van deze fictiereeks week hij van de platgetreden paden af, met onder meer een hoofdrol voor de nog relatief onbekende en amper 21-jarige Wietse Tanghe.

Wie speel jij in ‘Quiz me Quick’?

WIETSE TANGHE: Nick, iemand die in van alles goed is, heel creatief en bezeten door quizzen uiteraard. Hij is altijd op zoek naar nieuwe weetjes. Tegelijkertijd is Nick iemand die nooit iets weet af te maken. Zo blijft hij maar tevergeefs voor een job solliciteren. Het is alsof hij nog op zoek is naar zijn plek in het leven.

Bij de start van de opnames omschreef Bart De Pauw quizzen als ‘een metafoor voor datgene waarmee een mens zich bezighoudt om geen antwoord te hoeven geven op de echte vragen in het leven’. Gaat ‘Quiz me Quick’ daarover?

TANGHE: Dat en de ontplooiing die elk personage doormaakt. Je kunt nog zo veel weetjes kennen, dat betekent niet dat je ook levenswijsheid hebt. Daarnaast vind ik het quizmilieu toch wel een mooie manier van samenzijn, al die quizzende mensen in achter- en parochiezaaltjes. Dat was een hele ontdekking voor mij. Plus: ik ben zelf een pak weetjes rijker. Weet je bijvoorbeeld wat er in een donkere kamer met een goudvis gebeurt? Die wordt zilver.

Waarom heb je voor ‘Quiz me Quick’ gekozen?

TANGHE: Onder meer door regisseur Jan Matthys, die me zelf gecontacteerd heeft. Na één gesprek was al duidelijk dat we op dezelfde golflengte zaten. Hij vond het belangrijk dat de acteurs heel naturel speelden, dat we van onze personages echt mensen van vlees en bloed maakten. Dat sprak me wel aan. Bij Quiz me Quick ben ik in een dreamteam terechtgekomen: Jan, cameraman Stijn Van Der Veken, de hele cast en crew. En Bart De Pauw uiteraard, zijn scenario voor Quiz me Quick heb ik in één ruk uitgelezen.

Was je onder de indruk van Bart De Pauw?

TANGHE: Wat had je gedacht? Voor Quiz me Quick kende ik hem enkel van televisie. Toen ik op de set aankwam, had ik verwacht dat hij de hele tijd grappen zou vertellen, maar hij bleek heel toegewijd en professioneel. We konden ook heel intensief met hem praten over ons personage, wat een geweldige hulp was. Bart weet heel goed waar hij heen wil. Het verhaal van Quiz me Quick zit trouwens geweldig in elkaar, met goede wendingen en intriges. Bart moet over een geweldig complex brein beschikken om daarin het overzicht te bewaren.

Met ‘Quiz me Quick’ zien we jou voor het eerst sinds ‘De Kavijaks’ opnieuw in een hoofdrol op tv. Heb je bewust zo lang gewacht?

TANGHE: Bewust is veel gezegd. Na De Kavijaks ben ik een acteeropleiding gaan volgen aan het KASK in Gent. En ik heb ook veel theater gespeeld, dat zou ik voor geen geld willen missen. Zo ben ik momenteel aan het repeteren voor Mystery Magnet, een performance slash theatervoorstelling van Miet Warlop, bekend van Springville. Na de première in mei gaan we daarmee op tournee door onder meer Nederland en Zweden. Dat is toch de max? Ik ben nog heel leergierig en wil als acteur zo breed mogelijk kunnen gaan.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content