K’s Choice speelt op 10/5 op een mucoviscidose-benefiet in het Concertgebouw in Brugge en op Marktrock op 14/8 in Leuven. In augustus verschijnt de nieuwe single ‘Losing You’, een voorbode van de dvd History Of K’s Choice. ZANGERES SARAH BETTENS KIJKT ERNAAR UIT.

1. K’s Choice geeft een benefiet en staat deze zomer op Marktrock. Was het niet de bedoeling dat de groep er een tijdje het blok op zou leggen?

De zogenaamde split van K’s Choice is buiten proportie opgeblazen. Feit is dat zowel Gert als ik tijd wilden uittrekken om ieder apart ons ei te leggen. Intussen lopen echter nog wat groepsprojecten verder die de soloplannen overlappen. We zullen deze zomer op enkele Europese festivals staan. Daar kijk ik heel erg naar uit. Een tournee van enkele maanden is nu echter uitgesloten. Dat zou onze soloactiviteiten te veel dwarsbomen.

2. Van welk concert heb je recentelijk genoten?

Van een soloconcert van Amy Ray van Indigo Girls. Hier in de buurt, in een kleine club. Maar toegegeven: een fervente concertganger ben ik niet echt.

3. Hoe ver sta je intussen met je soloalbum?

Ik ben net een week in Los Angeles geweest om met producers te praten. Ik heb al een 20-tal songs geschreven en zit nu in de pre-productie. In de zomer hoop ik de studio in te kunnen. De aanpak zal danig verschillen van die van K’s Choice. Ik ga deze keer niét eerst de songs met een groep repeteren. Ik wil, samen met de producer, tot een andere invulling komen.

4. Eind september breng je met K’s Choice een dvd uit. Wat mogen we daarvan verwachten?

Het is een dubbele dvd. Het eerste luik bevat een liveregistratie en een verzameling clips, het tweede vertelt op een – ook voor niet-diehard-fans – onderhoudende manier de geschiedenis van de groep. Gert en ik hebben daarvoor uren en uren aan materiaal bekeken. Het was grappig om die eerste concerten terug te zien. Al die verschillende kapsels door de jaren heen. (lacht) Het gaf een dubbel gevoel: een mengeling van trots, omdat we er toch tien jaar hebben gestáán, en van spijt, omdat we nu een bladzijde omslaan.

5. Heb je zelf veel muziek-dvd’s in je kast staan?

Ik heb pas sinds Kerstmis een dvd-speler. Nobody Someday van Robbie Williams kon me alvast bekoren. Een mooi gemaakt on the road-verhaal. Maar van het budget waarover zo iemand beschikt, kunnen wij natuurlijk enkel dromen.

6. Stel dat je budget onbegrensd was, welke filmregisseur zou je dan een clip voor je laten draaien?

Hal Hartley, de regisseur van Trust. Ik vind hem slim en grappig. Hij maakt geen moeilijke cultfilms. Ze entertainen. Ja, ik denk wel dat hij met een origineel script voor zo’n clip voor de dag zou komen.

7. Mocht je leven ooit verfilmd worden, welke actrice mag jou dan spelen?

Liefst een heel aantrekkelijke. (lacht) Parker Posey bijvoorbeeld, die in de Hartley-films Henry Fool en Flirt meespeelt. Ik zou haar kiezen niet alleen omwille van haar looks, maar ook om haar persoonlijkheid. Zij lijkt mij iemand die zichzelf niet al te serieus neemt.

8. Hoe verdrijf je je tijd daar in de VS?

Ik geniet van het huiselijk leven omdat ik weet dat ik, wanneer de nieuwe plaat uitkomt, weer een jaar weg zal zijn. Ik doe vrijwilligerswerk, in het plaatselijk schooltje help ik de kinderen bijvoorbeeld met lezen. Soms maak ik een uitstapje naar Atlanta, vier uur hier vandaan. Ik woon in een prachtige, maar wat rare streek. Het Zuiden van de VS is een pak minder vrijdenkend dan België.

9. De televisie in Amerika lijkt mij een verschrikking. Of bots je toch nog op interessante programma’s?

Je hebt hier véél meer kanalen en bijgevolg ook véél meer slechte. Niettemin heb je aardig wat goeie dramareeksen en sitcoms. Ik hou het meest van advocatenseries als Judging Amy, The Practice en Law And Order. Naar reality tv daarentegen kan ik niet kijken. Daarbij kan ik enkel plaatsvervangende schaamte voelen. Net als bij Jerry Springer overigens.

10. Welk boek ligt op je nachtkastje?

Zen And The Art Of Motorcycle Maintenance van Robert Pirsig. Inhoudelijk een zware brok, zeker om in het Engels te lezen. Soms moet ik ganse passages herlezen om het te begrijpen. Ik heb me de bedenking gemaakt dat ik ter afwisseling ook eens een vlotte roman zou moeten vastnemen. Vermits mijn leven bijna helemaal om muziek draait, heb ik de intellectuele uitdaging van een filosofisch boek echt nodig. lVermits mijn leven bijna helemaal om muziek draait, heb ik de intellectuele uitdaging van een filosofisch boek echt nodig.

door Peter Van Dyck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content