HANS OTTEN Presenteert vanaf deze week ‘Paradise Hotel’ (Dagelijks om 22.50 – VT4) en is ook weer bouwmeester op ‘The Block’. DOOR GUNTER VAN ASSCHE

PROGRAMMA VAN 24 TOT 30 SEPTEMBER

1 Wat is het opzet van ‘Paradise Hotel’?

Het is een mind game van elf kandidaten die te gast zijn in een Mexicaans luxehotel. Het hoofddoel is een roommate te vinden. Ze moeten proberen vriendschappen en complotten te sluiten: wie alleen blijft, is zijn exclusieve vakantie kwijt. Het is spannend omdat een aantal gasten voeling heeft met manipulatie: zo dropten we een zakenman en een jurist bij anderen die helemaal geen kaas gegeten hebben van complotten.

2 Hoe dramatisch kunnen spanningen eigenlijk oplopen in een vadsig luxehotel?

Heel erg. Paradise Hotel is een ironische titel: omdat er gespeeld wordt voor de prijzenpot van 50.000 euro, blijft er van dat paradijs bitter weinig over (lacht). Het programma speelt ook op het eergevoel van de kandidaten. De ergste spanningen ontstaan omdat sommigen heel ver gaan in hun strategieën.

3 Wat voor gasten trokken jullie aan? In de Amerikaanse versie moesten bloedmooie vrouwen schlemielen versieren.

Wij hebben ook een behoorlijk sullige kandidaat. Erik, een dertiger, is een succesvol zakenman, maar niet bepaald moeders mooiste. Maar de iets naïevere vrouwen zijn een speelbal voor hem: in het spel kan hij hen alles wijsmaken.

4 Er bestaat een naam voor mensen die met een ander slapen voor geld. Het lijkt allemaal nogal ranzig, eerlijk gezegd.

Eigenlijk is dit het tegenovergestelde. Ze delen niet allemaal één bed als in een grote orgie, hè. Wie in dit spel met iemand de koffer induikt, is een vogel voor de kat, én voor een van de strategisch sterkere gasten. Er wordt niet wild rondgeneukt zoals in Amerika. Vlamingen zijn daar nuchterder in.

5 Echt? Na de eerste aflevering van de laatste ‘Temptation Island’ kon geen enkele man zijn penis in

zijn zwembroekje houden.

De heren wisten niet wat ze meemaakten toen ze die vrouwen zagen (grinnikt). Ik begreep ook maar moeilijk hoe de mannen al de eerste nacht vreemdgingen, vooral omdat ze wisten dat alles op tv werd opgenomen.

6 Een van de applicatievragen in het Amerikaanse ‘Paradise Hotel’ was: ‘Hoor je af en toe stemmen?’ Moest je daar positief op reageren?

(lacht) Bij ons werden de gasten geselecteerd op basis van minder extreme psychologische tests. Maar als daaruit bleek dat iemand stemmen hoorde of moordneigingen had, zouden we die kandidaat echt wel weren, hoor.

7 De opnames van ‘The Block 2’ en ‘Paradise Hotel’ lopen gelijktijdig. Kick je op jetlags?

Slaappillen en de nodige drank houden me op de been als ik het vliegtuig uitstap (lacht). Het leek me wel spannend om zoveel afwisseling te hebben, en tot nu lukt het me wonderwel. Ik moet er alleen op letten dat ik er niet gebronzeerder uitzie als ik van Mexico kom en in Mechelen The Block presenteer: ik moet in Zuid-Amerika dus braaf boeken lezen onder een parasol.

8 Verbouwingen staan in de top-5 van redenen tot echtscheiding. Denk je daaraan, als jullie ‘The Block’ inblikken?

Ach, tussen kandidaatkoppels wordt er gebakkeleid, maar de koppels onderling maken weinig amok. Op een bepaald moment staan de koppels voor een keuze: de partner of The Block, en ze kiezen unaniem voor het eerste. Maar er zijn natuurlijk altijd spanningen, hè.

9 De firmanamen van sponsors kwamen wel héél duidelijk in beeld de eerste aflevering van ‘The Block 2’.

(zucht) Ik begrijp die kritiek. Het gebeurde inderdaad heel nadrukkelijk, maar niets bestaat zonder commerciële inbreng: we bouwen geen decor, maar een huis, hè. Nu, in de verdere afleveringen wordt sponsormateriaal enkel gebruikt en niet zo hardnekkig in beeld gebracht.

10 Laatste vraag: vroeger was je dik en vol complexen, en onlangs noemde je jezelf ijdel. Werkte je jezelf dan uit fierheid of onzekerheid in de kijker?

Wellicht speelden de spots voor mij als puber mee om de snelste weg naar erkenning af te leggen. Mark Uytterhoeven zei ook eens dat hij vroeger een grote seut was, die het met woorden moest leren te halen. Maar ik heb me eigenlijk nooit een dutske gevoeld. En ik speelde ook al radiotje op mijn achtste, toen ik nog niet moddervet was. Maar wie zo zot is om zichzelf opzettelijk in beeld te werken, daar zal inderdaad wel iets mee schelen (lacht). l

Gunter Van Assche

‘SLAAPPILLEN EN DE NODIGE DRANK HOUDEN ME ALERT.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content