PUNK’D MARATHON

19.00 – MTV

Jeukpoeder in iemands kleren strooien, watten in zijn schoenen stoppen of rohypnol in zijn drankje doen om hem vervolgens uit te kleden, in compromitterende houdingen te fotograferen en de kiekjes op het internet te zetten: een goede poets hoeft niet veel te kosten! Maar voor de peren die acteur-meesterfopper Ashton Kutcher zijn fellow celebrities stooft in Punk’d is het budget geen bezwaar. Hij doet beroemde artiesten dan ook het zweet uitbreken zoals geen podium ooit kon. Een marathonuitzending op MTV laat de leukste momenten nog eens de revue passeren. Enkele van onze favorieten:

Justin Timberlake krijgt een belastinginspecteur over de vloer, die hem vertelt dat hij de staat meer dan 900.000 dollar schuldig is. Het Punk’d-team begint daarna zijn spullen in beslag te nemen. Timberlake kan zijn tranen nauwelijks bedwingen.

Kelly Osbourne krijgt allerlei vreemde tips om haar imago te polijsten. Ze wil er niets van weten – logisch, ze ziet er sowieso stralend uit – en vlucht verbijsterd de zaal uit.

Missy Elliott brengt een bezoek aan de juwelier om haar oud goud te laten opblinken en nog meer nieuwe kettingen rond haar nek te hangen. She totally gets her freak on als een leverancier per ongeluk met haar bling bling weg blijkt.

Na een avondje stappen wordt Kirsten Dunst door de politie tegengehouden. Haar vriendin rijdt de politiewagen aan en wordt beschuldigd van dronkenschap. Alle drie de meisjes riskeren een nachtje cel, tot grote wanhoop van de actrice.

Matthew Perry schrikt nog iets harder als de politie binnenvalt in de garage waar hij een dure wagen wil bekijken. Die blijkt te zijn gestolen, en zelfs zijn handige Chandler-grapjes kunnen hem ditmaal niet helpen.

Ook Sean Paul wordt ten onrechte beschuldigd. Hij wil een verloren gelopen blinde vrouw helpen, maar ze wordt aangereden door een onstuimige fietser. Een ’toevallige voorbijganger’ denkt dat Sean Paul haar heeft aangerand.

Zijn collega-rapper Kanye West blijft minder kalm als politieagenten de tapes van zijn videoclip voor Jesus walks opeisen. Samen met zijn homies graait hij het filmmateriaal uit de handen van de agenten en probeert hij te vluchten met de wagen.

Uiteindelijk krijgt Ashton Kutcher de bal teruggespeeld. Hij wordt tegengehouden bij een controle op de luchthaven, moet een grondige inspectie ondergaan en wordt zelfs verzocht zich uit te kleden. Voor een keer is hij degene met het schaamrood op de wangen.

Falling Down HH Joel Schumacher, VS 1993. Michael Douglas maakt amok en raast als een met wapentuig zwaaiende bezetene door LA. Controversiële, ambigue thriller met satirische inslag in de lijn van Death Wish over de ontreddering in een door racisme en fascisme geterroriseerde grootstad (21.05 – Kanaaltwee) l Silent Waters HH Sabiha Sumar, Pak-FR-D 2003. Waardige en bij momenten indringende kroniek over islamitisch fundamentalisme en de vrouwelijke verdrukking die zich afspeelt in een vreedzaam dorpje in de Punjab-regio op het moment dat Pakistan op weg is om een moslimstaat te worden. (23.35 – Canvas) l The Horse Soldiers HHH John Ford, VS 1959. Fords enige Burgeroorlog-western is een lang genegeerde genrefilm met schitterend gecomponeerde DeLuxe Color-beelden over de fameuze raid van de US Cavalry diep achter de Zuidelijke linies om spoorwegmateriaal te vernietigen. Een patriottische Southern Belle (Constance Towers) en een vervelende legerdokter (William Holden) bemoeilijken de missie van Grierson (John Wayne), een gewezen spoorwegingenieur die nu moet vernietigen wat hij ooit opgebouwd heeft (00.45 – Arte) l Versailles: Paleis in de steigers Documentaire over de grootscheepse restauratie van het paleis van Versailles (18.55 – Ned1) l Supervulkaan Documentaire rampenfilm van de BBC waarin de gevolgen getoond worden van een vulkaanuitbarsting in Yellowstone (21.00 – Canvas) l Tribe Nieuwe reeks van de reportageserie waarin Bruce Parry bij een stam gaat leven (22.00 – BBC2).

Joachim Theuwen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content