Punch-Drunk Video

Paul Thomas Anderson maakt niet alleen hoogst genietbare auteursfilms als Punch-Drunk Love en The Master, hij is ook de huisregisseur van Haim.

Valentine (2017) en Right Now (live)

Tijdens zijn eerste samenwerking met Haim zweert Anderson bij eenvoud. Hij filmt (op 35mm, noblesse oblige) Este, Danielle en Alana terwijl ze in de Valentine Studios drie nummers spelen voor hun tweede album Something to Tell You (2017). De eerste vierenhalf minuten uit de intieme kortfilm Valentine vormen de muziekvideo bij Right Now(live).

Punch-Drunk Video

Little of Your Love (2017)

Anderson zoekt het opnieuw niet te ver. Zangeres Danielle loopt met een bovengemiddelde flair door Los Angeles, stapt een bar binnen en vervoegt een groepsdans. Met Este en Alana neemt ze het voortouw. Het plezier druipt van het scherm.

Night So Long (live, 2018)

De zussen staan naast elkaar in een openluchttheater in Los Angeles terwijl ze in volle zon het slotnummer van Something to Tell You zingen. Omdat er geen levende ziel te bespeuren is, lijkt het wel een soundcheck. In de laatste 46 seconden knipt Anderson alsnog naar een nachtelijk optreden voor een publiek.

Summer Girl (2019)

Danielle verlaat de studio met een winterjas. Op straat wordt ze achtervolgd door een saxofonist en vervoegd door haar zussen. Het trio speelt het ene kledingstuk na het andere uit tot ze alleen nog zomerkledij aan hebben. De zwierige video versterkt de zomerse vibe van het nummer. Danielle trachtte er haar partner, die gediagnosticeerd werd met kanker, mee op te monteren.

Now I’m in It (2019)

Een nummer over een depressie inspireert Anderson tot een video met meer verhaal. Danielle sleurt zich van een donkere bar naar de diner waar ze werkt als serveuse. Wanneer ze op straat flauwvalt, schieten de zussen te hulp. Ze wordt in de car wash gewassen en tegen het einde van het nummer stappen ze samen LA’s glamoureus nachtleven in. Ze lijken weer een onoverwinnelijk trio, maar het laatste shot relativeert het happy end.

Hallelujah (2019)

De zussen zingen in een leeg Los Angeles Theatre. Ze kunnen zweven en het licht aan- en uitdoen met een vingerknip. Op het einde laat Anderson Danielle door een nachtelijk LA wandelen. ‘De samenwerking met Haim is een van mijn beste creatieve relaties in jaren’, zegt hij. ‘Ik houd van die meiden. Ik hoop hun hele filmografie te mogen verzorgen. Het is fantastische muziek, ze zijn supercharismatisch om te filmen. Het voelt telkens alsof we een familiefilm maken.’

The Steps (2020)

Afgaande op de manier waarop ze uit bed rollen, hun tanden poetsen, in de spiegel staren en knoeien met kledingstukken en lipsticks, zijn de zussen Haim géén ochtendmensen. Anderson regisseerde de grappige en nadrukkelijk niet-glamoureuze video samen met Danielle.

Man from the Magazine (2020)

Dit nummer uit het jongste Haim-album Women in Music Pt. III is geïnspireerd op muziekjournalisten en gitaarverkopers die niet beseffen hoe seksistisch ze soms zijn. Danielle staat in de clip achter de toog van Canter’s Deli, een bekende eettent in LA, en zingt terwijl ze de bestellingen uitvoert van een rij brabbelende mannen. De videoclip lijkt verdacht veel op een scène uit de musical die Anderson ooit nog wel eens zal maken.

Punch-Drunk Video
Punch-Drunk Video
Punch-Drunk Video
Punch-Drunk Video
Punch-Drunk Video
Punch-Drunk Video

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content