ZIET U DOOR DE BOMEN HET BOS NIET MEER? ONZE AANRADERS VOOR EEN GESLAAGDE FESTIVALTRIP RICHTING KIEWIT.

SMITH WESTERNS

18/8, 18.15 – CHATEAU

Jong gitaargrut uit Chicago met een hormonencocktail van catchy glampop à la T-Rex en stadiumrock in pocketformaat. De groepsleden hebben een gemiddelde leeftijd gelijk aan die van de doorsnee Pukkelpopster, laat het katzwijm alvast een aanvang nemen.

KATY B.

18/8, 19.10 – DANCE HALL

Dubstepdiva Katy B. is geen over het paard getilde fashionista, zingt zonder playbacktape en beschikt met debuut On A Mission over de bagage om over elke festivalweide een Febrezefrisse wind te blazen.

TUNE-YARDS

18/8, 1.00 – CHATEAU

De meest wervelende onewomanshow die u deze kant van de evenaar te zien krijgt. Merrill Garbus heeft een stemgeluid met meer rek op dan de joggingbroek van Gérard Depardieu en goochelt met afrofunk, prettig gestoorde folkpop en opzwepende wereldritmes.

CULTS

19/8, 16.20 – CHATEAU

Bitterzoete pophymnes in de traditie van The Shangri-La’s en The Crystals, opgefleurd met subtiele samples, spitse gitaarriffs en zangeres Madeline Folli in de rol van hippe Mary Poppins. Een van dé hypes van 2011.

MAYER HAWTHORNE & THE COUNTY

19/8, 16.30 – CLUB

Minder bekend dan Aloe Blacc, Sharon Jones & The Dap-Kings of Raphael Saadiq, maar minstens even goed voor drie kwartier super soul dynamite! Onder meer Gilles Peterson, Mark Ronson en Kanye West verklaarden zich al fan.

CRYSTAL CASTLES

19/8, 21.20 – DANCE HALL

Snoeiharde elektronica zonder vangnet met een compromisloze punkattitude is het terrein van Crystal Castles. Centraal staat zangeres en undergroundpin-up Alice Glass: half sirene, half wervelwind. Niet voor watjes.

WILD BEASTS

20/8, 16.55 – CLUB

Al vijf jaar timmert het Britse Wild Beasts koppig aan de weg, maar met worp nummer drie Smother valt de verdiende erkenning hen eindelijk in de schoot. Androgyne droompop is misschien geen festivalspek naar ieders bek, maar wie niet waagt niet wint.

OFWGKTA

20/8, 18.15 – MARQUEE

Grijpen de hiphophooligans van Odd Future na een gefnuikte passage op Werchter hun herkansing op Belgische bodem met beide handen, of wringen ze ook deze keer zichzelf de nek om? We gokken op een kolkend feestje.

LYKKE LI

20/8, 22.50 – CLUB

Waarom de Pukkelpopclub niet in schoonheid afsluiten in het gezelschap van de Zweedse popprinses Lykke Li? Redenen genoeg: Little Bit, Dance, Dance, Dance, Breaking It Up, Get Some, I Follow Rivers – dat moet volstaan. Of hebt u iets beters te doen misschien?!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content