20.30 – TMF

Het aftellen is begonnen. Nog twaalf keer slapen en elke zichzelf respecterende muziekfanaat rept zich richting Kiewit voor drie dagen vertier op een overvloed aan podia en een goedgevulde camping. VJ Stijn mag u in the mood brengen met een tweedelige Pukkelpop Preview vol interviews met, livebeelden van en info over de bands die het festival aandoen. Op het verslag van VJ’s Sofie en Wendy is het nog even wachten,al is Sofie er al helemaal klaar voor.

Waar kijk je het meest naar uit?

Sofie Engelen: Ik weet nog niet wie er precies allemaal in onze sofa zal zitten, maar we hebben in ieder geval interviews met álle grote artiesten aangevraagd. De jongens van MGMT gedroegen zich op Werchter al helemaal geschift, dat wordt dus wel weer fijn. Die van Triggerfinger lijken me ook toffe mannen, net als die van Editors. En ik hóóp dat The Killers als hoofdact dit keer wel promo zullen doen – ik ben een grote fan van Brandon Flowers.

Wat is het vreemdste dat je tot nu toe op de festivals hebt meegemaakt?

Engelen: Wel, op Graspop probeerde de zanger van Alice in Chains mij en Wendy met een ongekoelde fles witte wijn en enkele oneliners in zijn tourbus te lokken. Toen we niet op z’n avances ingingen, heeft de rest van de band hem eens flink uitgelachen. (lacht) En dan was er Lenny Kravitz: eigenlijk mochten enkel de meet-&-greet-winnaars hem ontmoeten, maar wij hebben er ons binnengepraat. Niet voor een interview, neen, wel om hem als een stel hysterische fans te omhelzen. Wat ik tegen hem heb gezegd? Zéér origineel: ‘Let Love Rule.’

Straks ga je ook nog vertellen dat jij niet in een iglotent naast een Dixi-wc moet slapen?

Engelen: Euhm… op Rock Werchter heb ik nog op de camping geslapen, maar nu heeft TMF een hotelletje voor ons geboekt en dat zie ik toch helemaal zitten. Ik ga al sinds mijn 14e naar festivals, rock-‘n-roll en op de camping zoals het hoort. Maar ik moet toegeven dat het overnachten me steeds minder aantrekt. Dan denk ik: ‘ Damn, ik word oud!’ (lacht)

Is er een vraag die je je interviewees nog niet hebtdurven te stellen?

Engelen: Ik heb altijd willen weten hoeveel groupies die bands nu eigenlijk oppikken. De producer zegt elke keer weer dat ik dat niet mag vragen, blijkbaar ligt dat gevoelig. (lacht) Of ik zelf ooit mee zou gaan? Néén, al heb ik een deal met mijn lief dat het mag als Lenny Kravitz of Matthew Bellamy van Muse het vraagt.

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content