Elke donderdag, 21.05 – VijfTV

‘Took you long enough.’ Dat waren de laatste woorden van geheim agent Paul Kellerman, toen hij op het einde van het tweede seizoen in Prison Break onder vuur werd genomen door enkele ex-collega’s van The Company. Voor acteur Paul Adelstein duurde het echter niet te lang vooraleer hij opnieuw in een tv-reeks opdook, want de man sprong gezwind van de ene successerie naar de andere. In de nieuwe Grey’s Anatomy-spin-off Private Practice speelt hij immers een hoofdrol als Cooper Freedman, de kinderarts die, omdat hij gewoon is mensen van onder de 12 voor zich te hebben, moeite heeft om met vrouwen om te gaan en zich daarom toelegt op internetdating.

Paul Adelstein: Het was een ongelooflijk toeval. Ik was teruggekeerd uit Dallas (waar Prison Break wordt opgenomen; nvdr.) naar Los Angeles, omdat ik een afspraak had met de makers van Private Practice. En net toen ik aangekomen was, kreeg ik een telefoontje van de producers van Prison Break om te zeggen dat ik niet terug zou keren in het derde seizoen. Dat was eigenlijk heel vriendelijk van hen: technisch gezien konden ze nog een paar maanden wachten om de knoop door te hakken. Ik denk dat ik zo lang aan hun oren heb zitten zagen omtrent het lot van Kellerman, dat ze gedacht hebben: Okay, let’s shoot the guy (lacht).

Was het een moeilijke overgang van een harde geheim agent als Kellerman naar een zachtgekookt eitje als Freedman?

Adelstein: Eigenlijk niet, vooral omdat Freedman veel dichter bij mezelf ligt dan Kellerman. Helaas, zou ik zeggen (lacht). En om maar meteen je volgende vraag te beantwoorden: ja, ik heb ook een paar keer via internet naar een date gezocht, maar dat is telkens faliekant afgelopen. Ik heb vooral ondervonden dat er op die datingsites nogal vaak aan ‘false ad- vertising’ wordt gedaan.

Klopt het dat jij en Kate ‘Addison Shepherd’ Walsh elkaar al jaren kennen?

Adelstein: Ja, we zijn allebei afkomstig van Chicago en we hebben elkaar leren kennen toen we begonnen als acteurs. Ik herinner me nog dat ik haar eens naar een auditie gebracht heb met mijn auto, toen het buiten de stenen uit de grond vroor en ze geen geld had voor de bus. Het was dus hoog tijd dat ze eens iets terugdeed (lacht).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content