Prikkelender dan Aldi Cola

Operation Flashpoint: Red River

Multi > Codemasters

GAMEPLAY7 > GRAFIEK8 > GELUID6

AchtergrondRed River is net zoals zijn inmiddels twee en een half jaar oude voorganger Operation Flashpoint 2 een strategische shooter. De spelmakers proberen om een groter publiek voor hun franchise te winnen door het meedogenloze en soms aartsmoeilijke tactische karakter wat af te zwakken. Een beetje zoals SOCOM dat enkele weken geleden deed, maar met iets minder succes, zo blijkt na enkele intensieve speelsessies.

Verhaal We schrijven 2013. Als aanvoerder van een gespecialiseerde marine-eenheid wordt u overgebracht naar Tajikistan om er een pas uitgebroken burgeroorlog in te dijken. Wanneer even later ook China met andere, opportunistische motieven een leger de regio instuurt en de Amerikaanse mariniers dwingt om te vertrekken, ontstaat er een nieuw conflict. U kunt het in drie duidelijke delen opgesplitste verhaal in uw eentje doorlopen of samen met drie andere spelers in een nieuwe online co-op modus.

Vloekende ketter Om succes te boeken, dient u duidelijke afspraken te maken of uit een keuzemenu opdrachten te selecteren voor uw teamgenoten. Zowel uw team als de rivalen zijn in vergelijking met de vorige game iets intelligenter. Anderzijds zijn er enkele personages die, in een mislukte poging om hen wat meer diepgang te verschaffen, ellenlange gesprekken of monologen voeren. Zo zit u regelmatig minutenlang roerloos in een jeep of helikopter saai te luisteren naar de overdreven vloekende bulderstem van uw peloton-aanvoerder. Verveling onder de troepen is misschien een onderdeel van moderne oorlogsvoering, maar in een game werkt zo’n boodschap voor geen meter.

Verdict Operation Flashpoint: Red River mag dan iets vergevingsgezinder zijn, dat neemt niet weg dat u nog steeds naar de eeuwige jachtvelden gestuurd wordt door een kleine onvoorzichtigheid, een agressieve tegenstander of een verdwaalde kogel. Dit is géén laagdrempelige met bombastisch vuurwerk doorspekte Call of Duty. Toch zal de doorgewinterde shooterstrateeg zich een beetje tekortgedaan voelen door de wijzigingen aan de spelstructuur. We krijgen uiteindelijk een game die zijn identiteit probeert te herdefiniëren, maar daar bij deze episode zeker nog niet in geslaagd is.

Win 3 x Operation Flashpoint: Red River voor Playstation 3. Zie pagina 6.

TRAKTEERT OP

KNACKFOCUS .BE

Tekst Dimitri Dewever

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content