PIET STELLAMANS

Junior i nen lady’s man

Zelfs o danst ie lik een jeanette

Moa meiskes ti nie oljinne sex dat ie wilt

Je wil liefde passie en hitte

‘ONVOLTOOID METALPROJECT’

Vul aan naar believen: En in Izegem…

JUNIOR: Zijn Flip en ik maten geworden door samen jointjes te paffen in het dierenpark achter het jeugdhuis. Daarvoor zaten we samen op dezelfde lagere school, het Sint-Jozefcollege, maar toen kende ik Flip vooral als een afstandelijke, moeilijk te doorgronden jongen. Een beetje imponerend, maar dan in stilte. Zijn bijnaam in die periode was ‘de Chinees’. (Lacht)

Die Chinees doopte jou later een ‘lady’s man’ en een ‘jeanette’. En heel Vlaanderen heeft het gehoord.

JUNIOR: ‘Gij met uw veelwijverij!’, zei Flip regelmatig in die periode. Zelf was hij meer een man van de zijlijn, terwijl ik met de vrouwen op de dansvloer stond. Pure afgunst dus. Akkoord, ik heb uitgebreid gezocht, maar met Isolde (Lasoen; nvdr.) heb ik uiteindelijk iets goeds gevonden. Flip kan het trouwens nog altijd niet laten om tijdens een optreden het publiek uit volle borst het woord ‘jeanette’ te laten meebrullen waar ik bij sta. Om dan eens vettig te knipogen richting coulissen. Nee, veel dansen doe ik niet meer. (Lacht)

Jij bent behalve Flips goede vriend ook zijn tourmanager. Hoe heb je hem de voorbije tien jaar zien evolueren?

JUNIOR: Flip is op een positieve manier harder geworden, uit noodzaak. Succes kan een echte mindfuck zijn en in het begin sloeg hij regelmatig helemaal dicht. Plots kwam iedereen aan zijn mouw trekken: ‘Hey Flippe, zeg nog een keer hoe laat dat ’t is!’ Zulke toestanden. Ook de mensen die vroeger op school met ‘de Chinees’ stonden te lachen. Hij heeft van zijn succes moeten leren genieten en leren neen zeggen tegen dingen waarin hij geen zin heeft. Dat gaat nu veel beter, maar hij is eerst veel met zijn kop tegen de muur gelopen.

Flip wil in de eerste plaats gewoon muziek maken, of dat nu hiphop, eurotrance of fanfaremuziek is. Ooit blazen we ons grote onvoltooide metalproject nieuw leven in. Met Flip op bas en ik samen met Tim Vanhamel op gitaar. Een naam hebben we al: Spierbundel. Binnenkort vertrek ik met mijn eigen groepje Blackup op minitournee door Europa, in het voorprogramma van de Amerikaanse groep Hot Snakes. Flip reist mee, dan weet die jongen ook eens hoe het voelt om buiten België op tournee te zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content