Geboren als Philip Kindred Dick in 1928 in Chicago, Illinois. Zijn tweelingzus Jane sterft na amper zes weken. De thema’s tweelingen en ‘dubbelgangers’ zullen regelmatig in zijn werk opduiken.

Verhuist als kind naar Californië en zal daar de rest van zijn leven blijven wonen.

Heeft al op jonge leeftijd angst- en epilepsieaanvallen. Toch schrijft hij 44 romans en 121 kortverhalen, voor het grootste deel op speed.

Schrijft tussen 1948 en 1950 zijn eerste roman, Gather Yourself Together, die pas in 1994 verschijnt. Verkoopt in 1952 voor het eerst een scifiverhaal, Beyond Lies the Wub, aan een pulpmagazine.

Trouwt vijf keer. Zijn eerste huwelijk strandt na zes maanden, omdat zijn eega Jeanette heeft gedreigd zijn platencollectie te vernielen.

Koestert de ambitie om mainstreamauteur te worden, maar slechts een van die ‘gewone’ romans, Confessions of a Crap Artist (1975) wordt tijdens zijn leven gepubliceerd.

Wint met The Man in the High Castle in 1963 de Hugo Award, de prijs voor het beste scifi- of fantasyboek.

Wordt met The Three Stigmata of Palmer Eldritch (1965), over een lsd-achtige drug, een van de helden van de tegencultuur. John Lennon wil de roman verfilmen, maar zover komt het niet.

Sterft in 1982 aan de gevolgen van een beroerte. De release van de eerste film gebaseerd op een van zijn boeken, Blade Runner, maakt hij niet mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content