PETER VS DE REST

PETER VAN ASBROECK. 'Ik hou altijd mijn manieren.'

ELKE WOENSDAG, 21.00 – VT4 (HERHALING OP ZATERDAG)Waar het cultsucces van Komen Eten al niet goed voor is! Voor Peter vs De Rest trekt er elke week een BV naar Zuid-Afrika om Peter Van Asbroeck uit te dagen. In de eerste aflevering neemt Rob Vanoudenhoven de honneurs waar, volgende keer neemt zowaar Véronique De Kock in drie tests de handschoen op. For your information, er komen struisvogels aan te pas.

Let jij iets meer op jouw manieren als er een dame in het strijdperk treedt?

PETER VAN ASBROECK: Hou ik niet altijd mijn manieren ? Je moet het Véronique nageven: zij komt in alle omstandigheden als een parel van een vrouwtje voor de dag. Uitgerekend zij moet in drie tests beslechten wie van ons de beste boer is, onder meer op een struisvogelboerderij. Ze heeft me daar toch verbaasd, hoor. Als er gestreden moet worden, is Véronique een leeuwin.

‘Peter vs De Rest’ is het eerste programma dat helemaal rond jouw persoonlijkheid is opgebouwd. Is het niet vreemd om als commentaarstem uit de luwte te treden?

VAN ASBROECK: Zo’n kans als deze had ik nog nooit gekregen, en ik kon ze dus niet laten liggen. Ik wist dat ik aan een personalityprogramma begon, want ik ken nu eenmaal het Nederlandse origineel Katja vs De Rest. Al wilden wij onze versie meer episch maken. Als Katja Schuurman zich beperkt tot om ter snelst een baantje trekken in het zwembad van pakweg Herenveen, trekken wij naar Zuid-Afrika. Door ver van huis te zijn, krijg je ook de gelegenheid om elkaar echt te leren kennen. Soit, dat was ook het enige wat ik wist voor we afreisden.

En hebben je tegenstanders je kunnen verrassen?

VAN ASBROECK: Absoluut, ik kreeg telkens een cryptische omschrijving. Zo verwachtte ik op een dag oog in oog te staan met Lucas Van den Eynde, maar bleek het Miguel Wiels te zijn! Met hem moest ik strijden om de titel van beste medicijnman. Die zijn trouwens officieel erkend in Zuid-Afrika: ze kunnen je zelfs een doktersbriefje meegeven. Zo maakte een dokter reclame voor zijn behandeling van erectiestoornissen met de slogan: ‘Pillen zijn niet nodig, breng enkel je penis mee.’ (Proest het uit)

Nog meer lol getrapt?

VAN ASBROECK: Jazeker, met Rob Vanoudenhoven, die constant geestige opmerkingen afvuurt. Met Stan Van Samang verbleef ik drie dagen in een township en dat was wel bijzonder: daar zie je dat heel wat mensen in de wereld het een stuk moeilijker hebben. De frêle ogende Hilde De Baerdemaeker heeft dan weer indruk gemaakt tijdens een rugbywedstrijd, en met Jan Van Looveren heb ik in een Zuid-Afrikaans theaterstuk meegespeeld – zweten én gieren.

Weet jij al wat de toekomst voor jou brengt bij het nieuwe VT4?

VAN ASBROECK: Het enige wat ik weet, is dat ik nog een contract heb tot 2014. Wat voor mij al veel zekerheid is, ik heb het ooit anders geweten. (Lacht) Straks neem ik voor vtm trouwens nog mee een nieuw seizoen van Zone Stad op. En wat VT4 betreft, is het ook voor mij afwachten wat de plannen zijn. Ik vermoed dat er nog een nieuw seizoen van Komen Eten volgt, maar ook dat is niet absoluut. We zien wel, ik vind het allemaal best spannend.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content