Geert Zagers
Geert Zagers Journalist bij Knack Focus

Peter Van de Veire ligt deze zomer met Hermann Göring op het strand, fleurt als liefdeskapitein uw feestjes op en nipt van een Irish Coffee tijdens de Gentse Feesten. Maar boven alles betekent de zomer voor hem éíndelijk nog eens uitslapen.

Hoe voelt het om weer ná dag en dauw op te staan?

Uitstekend. Tijdens het jaar staat mijn wekker om kwart voor vier, maar nu De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow erop zit, kan ik tot negen uur blijven liggen. En dat went snel, moet ik zeggen.

Ga je dan nu het nachtleven verkennen?

We staan op een paar festivals met de Peter Van de Veire Love Show – onder meer op de Lokerse Feesten. Het concept is simpel: Gerrit Kerremans draait twee uur lang plaatjes, en ik verschijn in verschillende outfits op het podium, van een reuzegroot pluchen hart tot een liefdeskapiteinpakje. Een sektarisch muzikaal gebeuren, zeg maar, bedoeld om mensen tijdens deze zomer gelukkig te maken. En een alibi voor mij om nog eens buiten te komen en te feesten.

Al enig zomerhitpotentieel horen passeren?

Alles van Michael Jackson rmaakt een goede kans: het aantal mensen dat Beat It en Billie Jean komt aanvragen, is niet meer bij te houden. Verder stond Haus Am See van Peter Fox laatst op terwijl ik onder een stralende zon over de Brusselse ring reed. Heel rustig – een beetje de Duitse Spinvis – maar er ging wel een fantastisch zomergevoel van uit. En Dizzee Rascal is met Bonkers aardig op weg zijn eigen anthem te creëren.

Rascal staat op Pukkelpop. Ben jij er ook?

Ik doe de presentatie, dus wellicht zal ik daar ook wel ergens rondhangen. (Lacht) Arctic Monkeys t, Beirut, Crookers, Air Traffic: de affiche ziet er niet slecht uit. Maar vaak zijn het net de optredens van groepen die je niet kent die het meeste indruk maken: zo heeft het toen volledig onbekende Keane me daar enkele jaren geleden eens omvergeblazen.

Gentse Feesten: Polé Polé of Boomtown?

Beide. De Gentse Feesten izijn voor mij als een plezante supermarkt, waar je je laat meeslepen door de goede sfeer en van alles meepikt, van kunstig straattheater tot een gast die op je schoenen komt kotsen. Om vervolgens om vier uur ’s nachts af te sluiten met een Irish Coffee op de Vlasmarkt – tradities zijn er om in ere gehouden te worden.

Doe je ook aan hogere cultuur deze zomer?

Ik heb wat boeken in mijn kast waar ik de komende maanden aan dacht te beginnen. Alleen maar nette mensen van Robert Vuijsje o, de Gouden Uilwinnaar, zou bijvoorbeeld erg de moeite zijn. En verder heb ik Datumloze dagen van Jeroen Brouwers, de Millennium-reeks van Stieg Larsson uen de biografie van Hermann Göring klaar staan. Ideaal voor op het strand tijdens de vakantie.

Bij wijze van uitsmijter: Brian Adams had – tot eenieders jolijt – zijn ‘Summer of 69’. Wat was jouw Gouden Zomer?

De zomer van 1990. Ik was negentien, net geslaagd in mijn eerste jaar communicatiemanagement en had een zomer lang volstrekt geen verplichtingen. Een zomer vol zon, Pixies e, speelpleinwerking en ruftige tenten. Dat jaar ben ik ook met een paar vrienden naar Camping Dallas in Blankenberge getrokken, het soort camping waar geen gras op de grond ligt, maar kroonkurken. Drie dagen van gekte in de Blankenbergse discotheken, met als kers op de taart gearresteerd worden voor openbare dronkenschap.Ik moet toegeven: soms snak ik daar nogwel eens naar. (Lacht)

Peter Van de Veire presenteert op 11/7 ‘De AB Supersterrenshow’, de muzikale afsluiter van ‘De Gulden Ontsporing’ in Brussel, met optredens van onder meer Lady Linn, Flip Kowlier en Tom Helsen. TV Brussel zendt de show live uit, de VRT brengt fragmenten in ‘Vlaanderen Boven’ (zaterdag 11/7, 20.45 – één).

Geert Zagers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content