Peter Lesage, het toetsenwonder van Moiano, blijkt ook behoorlijk handig met het toetsenbord van zijn computer.

Steeds meer mensen zouden met een Facebookverslaving te kampen hebben. Jij ook?

Ik maak vooral gebruik van Facebook om het nieuwe album te promoten. Ik heb een persoonlijke pagina én een Moianofanpage, maar die laatste werkt niet zo goed. Daarom gebruik ik mijn account om status updates over de cd en optredens de wereld in te sturen. Maar ik zet geen persoonlijke foto’s online, net zoals ik die onzin met pokes en requests links laat liggen.

Ben je altijd en overal online?

Neen, liever niet. Meestal surf ik na het ontbijt, soms zelfs tijdens, al wordt dat moeilijker nu ik net vader ben geworden. Ik heb een vaste computer om thuis muziek op te maken en een laptop om online te zijn. In het begin durfde ik hem niet overal mee te nemen, uit angst dat hij uit de backstage gestolen zou worden. Maar nu is het zo druk dat ik hem toch altijd meesleur.

Heb je ook een Blackberry op zak om overal te kunnen mailen?

Zo ver ben ik nog niet, ik loop altijd achter met zulke dingen. Af en toe ben ik graag eens not connected . Onlangs was ik in de States, waar ik met mijn dual telefoon niet kan bellen. Ik skypete dan met mijn vrouw en mijn dochtertje, maar ik vond het wel leuk om vijf dagen zonder telefoon te zitten.

Surf je wel eens op YouTube om de tijd te doden?

Soms wel. Zo heb ik Improv Everywhere ontdekt, een bende acteurs uit New York. Af en toe verzamelen ze een boel mensen om in het openbaar een act te filmen. De laatste keer hadden ze op een metro identieke tweelingen tegenover elkaar gezet, en dan filmen ze de reactie van de mensen. Echt de moeite.

Veel muzikanten vinden MySpace ondanks de concurrentie van andere sites toch nog interessant. Wat denk jij?

MySpace was zeker in het begin erg handig om contact te maken met muzikanten die je anders nooit zou ontmoeten. Ik gebruik MySpace nog steeds – de meeste artiesten, denk ik. Er zijn nu wel een paar sites, zoals Moodio.tv, die leuk zijn om bands te ontdekken. Op die site staan reportages over groepen, plus links en muziek. Dat is natuurlijk veel uitgebreider dan MySpace, maar je vindt er dan weer niet zoveel verschillende bands.

Koop je je muziek online?

Downloaden doe ik via iTunes, maar ik durf wel eens naar sites te surfen om muziek te beluisteren. Luisterpaal.nl is heel interessant, net als Last.fm en Deezer.com. Daar vind je ook obscure dingen, wat op iTunes moeilijker is.

Nog sites die we niet mogen missen?

Moiano.com, zeker? Vroeger zat ik veel op Okaplayer.com, een site rond de muziekscene in Philadelphia. Deredactie.be is ook een dagelijkse halte.

‘2nd Line’, het nieuwe album van het soulvolle Moiano, ligt nú in de platenwinkels.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (i-Life)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content