JASON BATEMAN en LAURA LINNEY in OZARK, dit keer zonder Henry.

Vanaf vrijdag 21/7 in Netflix

De verwachtingen voor het Netflix-karteldrama Ozark zijn hooggespannen, temeer omdat het een serie is van de producenten van House of Cards. Jason Bateman (Arrested Development) speelt de gladgeschoren financiële adviseur Marty Byrde, een op het eerste gezicht volstrekt normale familieman die een op het eerste gezicht volstrekt normaal leventje leidt in Chicago. Alhoewel. Marty kijkt graag huisgemaakte porno op zijn laptop terwijl hij met zijn klanten in gesprek is. In zijn vrije tijd is hij ook nog betrokken bij witwaspraktijken voor de niet zo vriendelijke jongens van het tweede grootste drugskartel in Mexico. Hij is dus allesbehalve een volstrekt normale familieman.

Zoals verwacht brengt zijn dubieuze bijverdienste hem al snel in de problemen. De kartelbaas verdenkt hem ervan de winsten van zijn handeltje af te romen. Wanneer hij een pistool tegen zijn hoofd krijgt gedrukt, bluft hij zich een uitweg uit de ellende. Met zijn vrouw (gespeeld door Laura Linney, bekend van The Truman Show) en twee kinderen verruilt hij de skyline van Chicago voor het Ozarkgebergte in Missouri, terwijl een FBI-agent het geldspoor en de zich opstapelende lijken in zijn zog traceert. Om zijn gezin te redden, zal Marty een beroep moeten doen op pragmatisme en een dierlijk overlevingsinstinct.

Een ‘brave’ familieman die zijn toevlucht zoekt in niet zo koosjere praktijken om zijn gezin veilig te stellen: het lijkt een variant op Breaking Bad, maar Bateman verzekert in Entertainment Weekly dat Marty niet de richting van Walter White zal uitgaan. ‘We hebben heel bewust geprobeerd om niet in het vaarwater van Breaking Bad terecht te komen.’

De fans die Jason Bateman vooral kennen van zijn komische personages in Arrested Development en Horrible Bosses zullen even moeten wennen om hem aan het werk te zien in een duistere rol. Bateman was echter vooral geïnteresseerd in het werk dat hij kon verrichten áchter de camera: hij regisseerde vier van de tien afleveringen en staat vermeld als executive producer van de serie, die neergepend werd door Bill Dubuque, tevens de scenarist van de Ben Affleck-thriller The Accountant en het rechtbankdrama The Judge. Geweld, familiaal drama en plotwendingen verzekerd dus.

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content