Is Piet Goddaer een Mac-snob? En downloadt hij illegaal? De hightechbiecht van Ozark Henry.

Interesseert digitale tv je?

Nee, het zegt me niks. Ik ben geen grote tv-kijker, dus ik zie er het nut niet van in naar Al-Jazeera te kunnen kijken. Ik heb nu wel gehoord dat er een nieuwe reeks van Frost op komst is. Daarvoor zou ik nog eens voor de buis blijven plakken. Voor de rest niet.

Ben je vergroeid met je iPod?

Ik heb er één uit de eerste generatie, behoorlijk lomp in vergelijking met wat Apple nu maakt. Ik gebruik hem vooral als mobiele harde schijf als ik grote bestanden moet transporteren. Dat je er muziek mee kan afspelen, is een leuk extraatje.

Is je iPhone al besteld?

Nog niet, maar het ding interesseert me heel erg. Het ziet er mooi uit en het combineert interessante functies: agenda bijhouden, foto’s sturen en telefoneren.

Met andere woorden: Ozark Henry is een Mac snob.

Nee, maar voor hetgeen ik doe, is Apple gewoon het beste merk. Punt. Dat het er strak uitziet, is mooi meegenomen, meer niet.

Wat spook je uit op het internet?

Doelloos rondsurfen, daar kan ik me niet mee bezighouden. Ik check mijn mails en ik hou mijn MySpacepagina bijna dagelijks bij.

Is daar dan zoveel te beleven?

Ik antwoord mijn fans, als ze vragen hebben over de tournee, over wanneer een cd uitkomt of over waar ze een zeldzame opname op de kop kunnen tikken. Als ik dat niet dagelijks onderhoud, wordt het snel een wildgroei.

Heb je ook verre fans?

Ik heb er in Japan, ja. Hoe ze bij mij terechtkomen? Een Japanner die voor het werk in Parijs woonde, had mijn muziek leren kennen. Die had mij aangeraden aan vrienden, en zo ontstaat dat.

Ben je ook actief op netwerksites als FaceBook?

Ja, maar alleen om mensen te zeggen dat ik actief ben op My Space. Op professionele e-netwerken als LinkedIn ben ik nog niet aangesloten.

Ben je een heavy user op eBay?

Nee, ik heb er eigenlijk nog nooit iets gekocht. Niet omdat ik het niet vertrouw, maar omdat ik niet vaak iets per se wil vinden, zelfs al is het aan de andere kant van de wereld.

Illegaal of legaal: durf je wel eens een plaatje downloaden?

Ik heb dat nog maar één keer gedaan, op Itunes. Ik wou de geluidskwaliteit van mp3’s eens testen, dus haalde ik een cd af die ik al op plaat had. Die mp3-kwaliteit is echt niet mijn ding.

Logisch voor een klankfetisjist als jij.

Inderdaad. Ik heb thuis een lampenversterker en een platendraaier van Marantz. Niks gaat boven die klank.

‘Ozark Henry, A Decade’ is nu uit bij Sony BMG. www.ozarkhenry.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content