Alle zenders

Geen zin om en masse champagnekurken te laten verdwalen of je op een van de hopeloze oudejaarsfeestjes tussen zwetende lijven te begeven? Misschien zegt een avond voor je trouwe televisie je dan wél iets. Elke zender heeft zijn eigen zang-, dans-, of humorformule om je bij de overgang van oud naar nieuw gezellig thuis te houden. Wij zetten de mogelijkheden even op een rijtje.

Na ‘een licht ironische terugblik’ op het showbizzjaar in De rode Loper (18.10) houdt één het bij de dagelijkse programma’s. Het laatste uur van 2007 krijg je wel nog een muzikale show vol Supersterren (22.45-00.15) – lees: Stan Van Samang, Natalia, Laura Lynn en Frans Bauer – op je bord.

Met de Cirque du Soleil-voorstelling Corteo (20.20) gaat ook Canvas traditioneel de spektakeltoer op. Al begint oudejaar pas echt met de herhaling van de Jos Bosmans Kerstshow als opwarmer voor de nostalgische selectie oudejaarsshows (23.50) genre Wies Andersen, Gaston & Leo en Mike’s Music & Hoger Lager Oudejaarsspecial.

Dan kan VTM niet achterblijven: de eindejaarsconferentie Raf Coppens Lacht Uit (20.35) en de sketches van 2 Straten Verder (23.30) bevatten hun inziens genoeg grappen en grollen om nadien de liveshow van Celine Dion in Las Vegas te doorstaan, onder de symbolische titel A New Day (00.05).

Kanaal 2 houdt het bij cinema en humor. Na twee films toont men vlak voor middernacht het beste uit Tragger Hippy, zodat je het nieuwe jaar gierend – of luidkeels roepend door een oversized gsm – kunt inzetten. ‘Allllloooo? Gelukkig nieuwjaaaaaaar!’

In Nederland willen ze je blijkbaar liever aan het zingen krijgen. Nadat Leo Blokhuis in De Top 2000 telt af (22.48 – Ned 3) popkenners hun mening over de muziek van 2007 laat spuien, brengen artiesten als Katie Melua, The Trammps en Bløf in De Top 2000 In Concert (00.05 – Ned 3) hun eigen favoriet uit de lijst.

Van de BBC verwacht je niet anders dan traditie. Tijdens The Big Finish en New Year Live 2007 (22.40 – BBC 1) sta je op de eerste rij van livemuziek en vuurwerk, in Jool’s Annual Hootenanny (00.05 – BBC 2) komen de Kaiser Chiefs, Madness en Kylie Minogue op bezoek.

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content