Dinsdag 6/3, 21.30 – vtm

Reality-tv over verbouwen draait niet zelden uit op een pijnlijke les in hoe het niet moet. Evi Hanssen maakt zich sterk dat Operatie Renovatie het anders aanpakt. ‘Wij laten telkens vijf duo’s mét verstand van verbouwen tien dagen los op één huis. Bedoeling is dat elk stel een kamer verbouwt’, legt Hanssen uit. ‘Aan het einde van de rit kan één duo de prijzenpot winnen. We verklappen nog niet hoe – die duo’s lezen ook Knack Focus – maar ik kan wel vertellen dat het startbedrag 100.000 euro is. Wordt een kamer niet naar behoren opgeleverd, dan worden de fouten door professionals rechtgezet, op kosten van die prijzenpot.’

Willen jullie zo de horrorverhalen uit andere verbouwingsprogramma’s vermijden?

EVI HANSSEN: We gaan telkens aan de slag in huizen van mensen die er daarna opnieuw in gaan wonen, wantoestanden zijn dus uit den boze. Daarom werken onze duo’s ook met een creatief expert en een technisch adviseur. Of het moeilijk was om huizen te vinden? Dat viel wel mee, hoor. Als je weet welke kick een nieuw ingerichte kamer kan geven, beeld je dan eens in wat een helemaal gerenoveerd huis met je doet. Al sluit ik niet uit dat er wel eens tranen van teleurstelling zullen vloeien.

Net nu jullie ‘Operatie Renovatie’ aan het draaien zijn, laait het debat over reality-tv in alle hevigheid op. Heerst ook bij jullie nervositeit?

HANSSEN: Nee, en ik denk trouwens dat niet één televisiemaker die al jaren met reality bezig is, zijn werkwijze de laatste weken halsoverkop heeft omgegooid. Ik vind het jammer dat mensen, van wie ik weet dat ze met hart en ziel voor tv werken, op basis van geruchten nu zo hard aangepakt worden.

De hele mediawereld is in beweging. Wordt er ook aan jouw mouw getrokken?

HANSSEN:(Lacht) Voorlopig blijf ik zeker bij vtm, ik werk hier graag en mag telkens leuke programma’s presenteren. Natuurlijk ben ik wel benieuwd naar wat er allemaal te gebeuren staat, al verwacht ik geen geweldige omwenteling van de ene dag op de andere. Overigens heb ik wel wat anders aan mijn hoofd (Hanssen verwijst naar haar echtscheiding; nvdr.). Mijn voornaamste zorg gaat nu uit naar de mensen rondom mij.

Tot slot, hoe staat het met je zangcarrière?

HANSSEN: Ik heb nooit de bedoeling gehad om er een carrière van te maken, maar sinds ik de draad met UMA heb opgepikt, ben ik weer helemaal gebeten door het muziekvirus. Alsof je een jeugdliefde, waarmee je het te vroeg hebt uitgemaakt, opnieuw tegen het lijf loopt. Op 12 maart breng ik een nieuwe single uit, Dance, en in mei, juni en augustus volgen er optredens. Aanvankelijk heb ik alles heel klein en in eigen beheer willen aanpakken, deels uit angst voor harde kritiek. Dat was heel leerrijk. (Lacht) Zo weet ik nu dat je zonder label geen plaat in de winkels krijgt. Maar wie mij wil volgen, surf naar uma-music.com.

HANS VAN GOETHEM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content