Vincent Byloo
Vincent Byloo Radiopresentator en voormalig medewerker Knack Focus

Waarom samentroepen op een modderige wei als u ook vanop een bankje kan genieten van de groepen die u écht interesseren? Openluchttheater Rivierenhof in Deurne organiseert de hele zomer lang concerten onder de blote hemel.

GESCHIEDENIS Al sinds 1997 wijkt de Antwerpse Arenberg elke zomer uit naar het provinciaaldomein Rivierenhof in Deurne.In een reusachtig amfitheater – gebouwd in de jaren 50 enjarenlang de vaste thuis vanallerlei toneelgezelschappen – worden drie maanden lang concerten, cabaretvoorstellingen en comedynights georganiseerd.

EDITIE 11

PROGRAMMA Death Cab For Cutie, José González en Riders On The Storm – ofte The Doors minus Jim Morrison – zijn de meest in het oog springende namen. Maar ook Jill Scott, k.d. lang, Al Jarreau, Sarah Bettens, Daan en Mogwai staan op het menu. Op de zogenaamde A-vonden brengt Rivierenhof geregeld muzikaal verwante zielen bij elkaar. Zo deelt Eva De Roovere een affiche met Isabelle A en bundelen Vitalski, Guido Belcanto en zijn – nu ja – vrouwelijke alter ego Lady Angelina de krachten voor een avondje superieure smartlappen. Liefhebbers van exotische deuntjes houden de agenda vrij voor World Shake, een reeks optredens van exotisch volk als Sweet Coffee, Sven Van Hees en Think Of One, terwijl humorologen nú al in een deuk kunnen gaan liggen voor comedynights met onder anderen Freddy De Vadder en Philippe Geubels.

TICKETPRIJZEN Voor normale concerten betaalt u tussen 18 en 32 euro, voor de A-vonden tussen 8 en 18 euro en voor de World Shake-concerten slechts 5 euro. Elke vrijdag zijn de optredensgratis.

BIERPRIJS 2 euro, 5 à 6 euro voor een cocktail.

HANDICAPS Voor grote internationale acts moet u niet in Rivierenhof zijn. En wie toch naar Deurne afzakt, kan maar beter op tijd vertrekken. Met het openbaar vervoer is het provinciaal domein maar moeilijk bereikbaar en wie met de auto gaat, moet een fikse wandeling van de parking naar het theater incalculeren.

TROEVEN Met zijn knappe amfi-theater en bijbehorend vijvertje-met-fontein beschikt Rivierenhof over een prachtig – én rolstoelvriendelijk – decor dat ook akoestisch aan de allerhoogste eisen voldoet. Bovendien zijn de concerten zeer betaalbaar en kan u voor aanvaardbare prijzen deinwendige mens versterken met allerei wokschotels en grill-gerechten.

Vincent Byloo

Partner Content