ONE TREE HILL

ELKE WEEKDAG, CA. 17.30 – KANAALTWEE

Dat het snel gaat voor Hilary Burton is een understatement in de lijn van ‘ Robland is niet echt een kijkcijferkanon’. De jonge vrouw trok op haar 18e van het Amerikaanse platteland naar New York om er te studeren. Ze was er pas twee weken toen ze meedeed aan een wedstrijd ‘presenteren’ op MTV en daar maakte ze zoveel indruk dat ze meteen veejay mocht worden. Een jaar later kreeg ze dan een hoofdrol in One Tree Hill, de jongerensoap die sinds een paar weken ook op Kanaaltwee te zien is. Burton speelt cheerleader Peyton Sawyer, de blonde splijtzwam tussen de twee halfbroers Nathan en Lucas. Snel, een interview, vooraleer ze helemáál een ster is en incommunicado wordt!

Een hoofdrol in een tv-reeks én VJ op MTV. Druk leventje voor een 23-jarige.

Hilary Burton: Dat valt mee hoor. Omdat er zoveel verschillende personages in de serie zitten, hoef ik niet veel te werken. Mijn scènes zijn meestal in drie dagen opgenomen; daarna vlieg ik naar New York om te presenteren op MTV, waar ik dan het weekend doorbreng bij mijn vriend en mijn broer. Eerlijk gezegd: acteurs die klagen over hun leven, zijn leugenaars.

Wat heeft je het meest verrast sinds je in de reeks zit?

Burton: Wel, veel mensen hebben blijkbaar iets met mijn voeten. Af en toe komen ze heel kort in beeld en de volgende dag staat er dan op allerlei websites een foto van. Hoe ik dat weet? Sinds een tijdje krijg ik brieven en mailtjes van zowat elke creep in Amerika die mij naar mijn voeten vraagt. Tamelijk beangstigend.

Wie is de meest indrukwekkende ster die je als veejay al voor je microfoon kreeg?

Burton: Bono, zonder twijfel. Ik had toen net die wedstrijd gewonnen en ik stond bevend naast de rode loper toen hij naar mij toe kwam. Hij nam mijn hand vast en zei: ‘Ik zie een lange toekomst voor ons.’ En dan omhelsde hij mij. Ik wist niet meer waar ik het had. Toen ik maanden later U2 opnieuw moest interviewen voor de Grammy’s, herkende hij mij bovendien. Hij zei: ‘Hilary, ik ben zo trots op jou. Een paar maanden geleden was je dat meisje dat een wedstrijdje had gewonnen en nu ben je al een professional.’ Geef toe: hoe cool kan een mens zijn?

Grappa Laatste aflevering van deze ‘pretentieloze en instapklare moppenreeks’ – zoals VTM het zelf noemt. Ja, zelfs een slak op krukken had hiermee meegekund (20.35 – VTM) Dead Ringers En dan wat échte humor, in deze nieuwe afleveringen van de Britse sketchshow rond dubbelgangers van bekende mensen (22.00 – BBC2).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content