Old Boy van de Zuid-Koreaanse filmmaker Park Chan-wook, de echte winnaar van Cannes, komt in de zalen en bevestigt de suprematie van Zuid-Korea aan het Aziatische filmfirmament. Ook de grappige politiethriller Memories of Murder van Bong Joon-ho en het intens mooie Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring van Kim Ki-duk maken Ind-ruk. * Ewan McGregor wordt de volgende James Bond, zegt Sean Connery. * Het gaat goed met de Vlaamse film en Bert Anciaux zegt voor het eerst in zijn leven iets zinnigs! ‘Per ongeluk’, corrigeert hij zichzelf alweer een dag later. Op het filmfestival van Gent droomt de minister van Cultuur luidop over een Vlaamse filmmaker van het kaliber van ‘de Deen Lars Von Trier en de Ier Ken Loach’. Ken Loach komt uit Groot-Brittannië, maar we hebben dan ook nooit beweerd dat de minister meerdere zinnige dingen heeft gezegd. * Dezelfde avond nog gaat Rudolf Mestdaghs e LLektra in première, een week later gevolgd door Lieven DebrauwersConfituur, een campklassieker die zo goed wordt onthaald dat er zelfs een quote uit Kerk en Leven aan te pas moet komen om de krantenadvertenties op te vullen. * Licht in de duisternis:Clean (Olivier Assayas), Man on Fire (Tony Scott).

Ozark Henry maakt met The Sailor Not the Sea de Belgische plaat van het jaar. * 19 jaar na de feiten komt Live Aid uit op dvd. * Eminem insinueert lelijke dingen over Michael Jackson in de clip van Just Lose It. * Björk weigert een rol als één van Charlie’s Angels. * André Hazes weigert nog te ademen. * Stones-drummer Charlie Watts maakt bekend dat hij keelkanker heeft overleefd. * Twee jaar na Reveal draait REM rond de pot op Around the Sun. * Tom Waits brengt een galabezoek aan de Bourla in Antwerpen. Tickets kosten tot 99 euro. De ticketlijn krijgt 52.000 oproepen per kwartier binnen. * Mauro gaat bij dEus spelen in de plaats van Craig Ward. Alan Gevaert vervangt Danny Mommens. * Elton John op de Q Awards: ‘Madonna, best fucking live act? Fuck off! Anyone who lip-synchs onstage should be shot.’ * In onze iPod: Antics (Interpol), High (The Blue Nile), It’s All over… the Map (Giant Sand).

VT4 lanceert VijfTV, bedoeld voor de vrouwelijke kijkers. Marlène de Wouters presenteert de talkshow Vijf op Vijf waarin ze dagelijks vijf gasten uitnodigt. De tweede vijf slaat op het aantal kijkers. * Nog meer niche-tv: PinkTV in Frankrijk, speciaal voor de holebi. * De VRT zet een punt achter 50 Jaar Televisie met een groot slotfeest in het Sportpaleis. * VTM speelt in op de vergrijzing met Château Bravoure, een reality-show waarin enkele senioren een variété moeten instuderen. De doelgroep knikkebolt rustig verder. * Niet getreurd, denken ze in Vilvoorde, dan gaan we gewoon nog een stapje verder: met Bloemen en Kransen, een docusoap over de uitvaartindustrie. * De strijd der quizzen: De Kooi (Kanaaltwee) en Miljoenenjacht (VTM) moeten het grandioos afleggen tegen dé hit van het najaar: De Slimste Mens Ter Wereld. Met dank aan Erik Van Looy en vooral Greet Op de Beeck, die alle fantasieën over radiopresentatrices bevestigt en een vurig pleidooi houdt voor de gezonde blos op de wang. Winnaar wordt stand-up comedian Bert Kruismans. * U zeikt toch ook? Reddy De Mey en Emiel Goelen stappen over naar het Vlaams Blok. * Er ontstaat een relletje als Johan Museeuw daags na zijn veroordeling wegens doping doodleuk commentaar mag geven bij een wielerwedstrijd. De VRT belooft dat het niet meer zal gebeuren. Nu nog Museeuw zelf. * Gezien en goed bevonden:Black Books 3 (Canvas).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content