De Nederlandse filmmaker Theo van Gogh wordt in Amsterdam vermoord door een moslimextremist. Nederland reageert geschokt, het Vlaams Behang probeert schaamteloos munt te slaan uit de dood van de filmmaker. * Ioan Gruffudd wordt de volgende James Bond, naar ’t schijnt. * Nicole Kidman laat weten dat Baz Luhrmann zijn plannen om een film te maken over Alexander De Grote in het vriesvak heeft gestoken. Kidman zou er Leonardo DiCaprio het hof in hebben gemaakt, maar dat gaat dus niet door. De beslissing is naar verluidt niet ingegeven door het feit dat het peperdure Alexander van Oliver Stone in de Verenigde Staten een commercieel debacle blijkt te zijn. * Licht in de duisternis: Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Michel Gondry), Nobody Knows (Hirokazu Koreeda), Code 46 (Michael Winterbottom), House of Flying Daggers (Zhang Yimou), The Manchurian Candidate (Jonathan Demme), Tropical Malady (Apichatpong Weerasethakul).

Na maanden van gehype komt eindelijk de beruchte Nirvana-box uit: With The Lights Out. Drie cd’s plus één dvd, waaronder repetities, outtakes en demo’s. * Ook in een doos, voorlopig nog uit karton: Michael Jackson en The Ultimate Collection. * Ol’ Dirty Bastard (35) van de Wu-Tang Clan valt dood in de studio. * Net als God is U2 overal. How to Dismantle an Atomic Bomb leest als een handleiding bij hun back catalogue. * De verzamelaar A Treasury brengt 30 jaar na zijn dood hulde aan Nick Drake, wat niet gezegd kan worden van nogal wat tributeconcerten. * REM helpt Springsteen op zijn Vote for change-kruistocht tegen Bush. Ook hier valt het resultaat tegen. * 23 oud-leerlingen van de Islington Green School die in 1979 mee het refrein zongen op Another Brick in the Wall van Pink Floyd stappen naar de rechter om royalty’s te eisen. * In onze iPod: From a Basement on the Hill (Elliott Smith), Dear Heather (Leonard Cohen), Nothing Lost (Styrofoam), Danny The Dog (Massive Attack).

Na negen maanden keert Bart Peeters terug op het scherm met Geen Zorgen tot Paniek. Een iets langere rustperiode was misschien niet slecht geweest. * De finale van De Werf groeit uit tot een strijd tussen links en rechts Vlaanderen: uiteindelijk haalt holebikoppel Nele en Fanny het van VB-sympathisanten Peter en Lila. * De Beckhams willen ook een soap over hun leven maken. Zolang Rebecca Loos een rolletje krijgt, zijn wij volledig voor. * Debby Pfaff bevalt van een zoontje. Het arme kind moet met de naam Keano door het leven. * Gezien en goed bevonden:Jamie’s Kitchen (Kanaaltwee).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content