Dinsdag 2/9, 20.40 – één

Adriaan Van den Hoof presenteert voor het eerst een quiz. Daarin schitteren Normale mensen en worden sterren (voor even) doffer. ‘Ik wilde al lang een panelprogramma doen’, zegt Van den Hoof. ‘Mock the Week, Never Mind the Buzzcocks en Scheire en de schepping zijn allemaal programma’s die ik graag zie. Ze hebben alle drie hetzelfde principe en ik wilde dat eens combineren met wat Jimmy Fallon in The Tonight Show probeert te doen – zonder mij met hem te vergelijken. Toen zat ik ook eens naast Bart Peeters en dacht ik ineens dat het geweldig moet zijn als je tegen hem kunt zeggen: “Hé Bart, ondanks alles ben jij toch nog normaal gebleven.”‘

De show geeft enkele BV’s de kans om te bewijzen dat de roem hen niet naar het hoofd is gestegen. Zijn er veel BV’s die dat wel voorhebben?

ADRIAAN VAN DEN HOOF: Nee, maar veel mensen denken dat. Als je op straat eens niet knikt of geen goeiedag zegt, dan vinden mensen je meteen een arrogante zak, terwijl het daar niet om gaat. Je kunt niet de hele tijd die publieke persoon zijn. Soms heb je er gewoon geen zin in.

En anderzijds duiken in je programma normale mensen met een bijzonder verhaal op.

VAN DEN HOOF: Dat is om te laten zien dat een normale mens in veel gevallen een pak excentrieker is dan een bekende mens. Het idee is eigenlijk dat je van de normale mens een superster maakt en van de zogezegde supersterren normale mensen. Wat ik wilde tonen, is dat iemand als Showbizz Bart, om maar iemand te noemen, een heel gewone en lieve jongen is, terwijl een onbekende Vlaming een pak abnormaler en verrassender kan zijn. Door een buitengewone hobby bijvoorbeeld.

Welke panelleden mogen we verwachten?

VAN DEN HOOF: Die zijn thematisch gekozen: twee beste vrienden, een koppel, maar evengoed BV’s die hetzelfde vak uitoefenen, maar elkaar eigenlijk niet zo goed kennen. Zo hebben we een aflevering waarin de twee bekendste zangers van ons land, Christoff en Bart Peeters, in vijf minuten tijd de beste vrienden werden. In veel programma’s duiken er vaak vanzelfsprekende duo’s op en daarom ben ik ook op zoek gegaan naar zeer atypische combinaties.

Om zelf verrast te worden?

VAN DEN HOOF: Exact. Het enige wat ik eigenlijk wil doen, is modereren en elke ronde uitleggen. Voor de rest wil ik dat de gasten en het publiek het programma inkleuren. Ik weet op voorhand niet wat een aflevering zal brengen en zo blijf ik wakker. Spontane dingen zijn vaak ook een pak interessanter. Er is een aflevering waarin Ruth Beeckmans een soort vriendinnengesprek heeft met een meisje in de zaal. Momenten zoals deze had ik nog niet gezien.

Als je niet weet wat er komt, kun je bijna niet anders dan oprecht geïnteresseerd zijn.

VAN DEN HOOF: Voilà, en dat is ook een van de redenen waarom ik het programma heb gemaakt: ik kan oprecht geïnteresseerd zijn in eender wie en ik ben ook niet beschaamd om met eender wie een gesprek aan te knopen. Dat wilde ik meenemen in het programma.

THOMAS VAN LOOCKE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content