Eerste zin Vele jaren behield James Madison, met zijn één meter drieënzestig, de titel van de kleinste Amerikaanse president ooit.

Pauline Green heeft als eerste vrouwelijke president van de VS haar handen vol met binnen- en buitenlandse conflicten. Haar CIA-agenten zijn samen met de Franse geheime dienst het hoofdkwartier van ISGS (Islamic State in the Greater Sahara) op het spoor, een terroristische beweging die met Chinese en Noord-Koreaanse wapens de macht in de hele Sahara-regio wil overnemen. Intussen probeert een hoge Chinese functionaris zijn eigen positie te verstevigen, waarbij hij het moet opnemen tegen de oude krokodillen in de partij. De an sich kleine conflicten die daardoor overal ter wereld ontstaan, maken een kernoorlog bijna onvermijdelijk.

De Britse bestsellerauteur Ken Follett bedacht met Nooit een wat-alsverhaal over welke mechanismen tot een derde wereldoorlog zouden kunnen leiden. De Amerikaanse president, de Chinese functionaris, de geheim agenten: Follett zit zijn complexe personages daarbij erg dicht op de huid. Nergens schermt hij opzichtig met zijn kennis van de wereldpolitiek. Hij schrijft meeslepend en met veel verbeelding en brengt met een paar rake scènes de IS-broeihaarden in de Sahara, de spanningen in het Witte Huis en de machtsstrijd in China tot leven.

Nooit ****

Ken Follett, Boekerij (oorspronkelijke titel: Never), 656 blz., ? 29,99.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content