Comedian Nigel Williams vindt de nieuwe technologieënmaar verslavend. Al blijven ze natuurlijk ook erg handig.

Zo’n fervent surfer?

Toch vrij fervent, ja. Neem nu een iPod: je begint met muziek tijdens het fietsen of wandelen en voor je het weet, zit je uren naar nieuwe songs te zoeken. Vroeger rookte je een joint en verloor je een uur of twee. Aan het internet kan je een hele dag verspelen.

Welke activiteiten houden jou dan van belangrijker zaken?

Ik kijk weinig tv, maar download wel wat podcasts. Vooral van comedy shows, die ik dan backstage tijdens de pauze op het kleine schermpje van mijn iPod bekijk. Zielig eigenlijk. (Lacht)

Waar vind je die podcasts?

HBO biedt podcasts aan, en soms vind ik wel iets via de site van een comedy club. Op YouTube zoek ik niet zo vaak naar filmpjes, enkel als ik twijfel om iemands dvd te kopen. Veel komieken in Vlaanderen ergeren zich aan het feit dat daar korte, weinig zeggende soundbytes te vinden zijn op basis waarvan anderen hun oordeel vellen.

Nog geen jong komisch talent ontdekt via YouTube of een of andere netwerksite?

Van muzikanten kan ik me voorstellen dat hun muziek zo opgepikt wordt, maar stand-upcomedy moet je dóén, in een zaal en voor een publiek, niet met een sketch die je online gooit. Al lijken veel zogenaamd kritische bloggers zich op enkele filmpjes te baseren.

Haal je soms inspiratie voor je shows op het internet?

Goh, vooral mijn vrouw verzamelt de documentatie. Heel informatief vind ik de site van de BBC, omdat die nogal wat in depth-dossiers aanbieden en ik dat als geëmigreerde Brit wil volgen. Skepp.be is ook best interessant.

Nog sites die je trouw opvolgt?

Op die van de BBC spendeer ik niet enkel uren aan het lezen van ar-tikels, maar elke zaterdagmiddag ook aan de wedstrijden van mijn voetbalploeg, de Bristol Rovers. Om de twee minuten komt er een update op het scherm, en nadien bekijk ik de hoogtepunten. Ze spelen in derde klasse, maar hun uitslag bepaalt mijn humeur voor de voorstelling van die avond.

En heb je daarnaast ook snufjes die je gemoedsgesteldheidkunnen verbeteren?

Ik houd van snufjes zoals elke vent, alleen ontbreek ik het geduld om de handleiding te lezen en de volledige capaciteiten te benutten. Over mijn MacBook ben ik heel tevreden, want die is erg gebruiksvriendelijk. Al schrijf ik ideeën voor mijn shows nog graag op papier, dat voelt natuurlijker. Heb jij je trouwens ooit al eens afgevraagd waarom we op een azertyklavier typen? Een vriend van mij dus wel. Bij een typmachine klopte dat mechanisch gezien met de armpjes van de toetsen, maar bij een computer niet. Denk daar maar eens over na.

Nigel Williams toert nog even rond met ‘Democlash’, dat nu op dvd wordt uitgebracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content