We weten allemaal dat Michael Jackson van kleine jongetjes houdt. De vraag is nu echter (opnieuw) hoe dat ‘houden van’ moet worden geïnterpreteerd. Eerst leek er niet echt veel aan de kinderhand. Een twaalfjarige jongen klaagde Jackson aan voor aanranding, Neverland werd spectaculair doorzocht en een arrestatiebevel werd uitgevaardigd. Voor Mark Geragos, Jacksons advocaat, was het peanuts: ‘We hebben dit al eerder gezien. Ons antwoord is: “Hier gaan we weer.” Michael staat 24 uur op 24 onder toezicht, precies om hem te beschermen tegen deze claims.’ De King of Pop gaf zich daarna weliswaar vrijwillig over, maar zijn advocaat werd al iets minder laconiek: ‘He considers this to be a big lie.’ De man die denkt dat hij Peter Pan is en benadrukt dat hij zo goed als geen plastische chirurgie onderging, weet natuurlijk waarover hij praat.

Maar dan kwamen er enkele lugubere nieuwtjes bovendrijven. Zo blijkt de slaapkamer van Wacko Jacko via een verborgen deur toegang te verlenen tot een geheime kamer, met daarin een klein bedje met een deken van Peter Pan en foto’s van lachende baby’s met luiers. De kamer is ook te zien op een video van tien jaar geleden die nu is opgedoken, en waarop een grote poster van de ex-Jackson-playmate MacKauley Culkin te zien is, gesigneerd met: ‘Don’t leave me alone in the house.’Chilling.

En er is meer. Er is een stapel liefdesbrieven van Michael gevonden, gericht aan zijn kleine vriend die hij met de koosnaam Rubba bedacht. ‘Hij zei dat Jackson hem Rubba noemde omdat een van de spelletjes die zij speelden rubba rubba heette’, aldus de woordvoerder van de jongen. ‘De jongen zei: “Michael told me he was my rubba rubba friend.” We weten ook niet wat het precies betekent, maar het klinkt in ieder geval niet goed.

Fans en vrienden betuigden daarop hun steun, maar de wakes over de ganse wereld waren weinig succesvol, en collega-kadaver Elizabeth Taylor heeft ook al lang aan geloofwaardigheid ingeboet. Jackson verhuisde dan maar naar cyberspace en startte een website waarop er officiële verklaringen staan over de zaak. In een brief op de site zegt Jackson dat de aantijgingen gelogen zijn, en hij benadrukt dat ‘elke verklaring die niet op deze website verschijnt als niet-geautoriseerd moet worden beschouwd. Je moet erg sceptisch staan tegenover sommige individuen die in de massamedia als mijn vrienden, woordvoerders of advocaten worden voorgesteld. Op weinig uitzonderingen na proberen die een hopeloze leegte in onze cultuur te vullen, die zichtbaarheid met inzicht verwart.’ Komiek David Cross spaarde ooit zijn sarcasme niet over de verdedigingen in dit soort zaken (en u vergeeft ons wel even het Engels): ‘They are sitting there, with their innocent, batting eyes, with their tight pink virgin asshole. How do you not fuck that?!’ Arme Michael.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content