NCIS & NCIS: Los Angeles

ROCKY CARROLL, samen met MARK HARMON. 'Een acteur klaagt slechts op twee momenten: als hij werkt en als hij niet werkt.'

NCIS – Seizoen 5, elke zondag, 21.10 – VT4

NCIS: Los Angeles – Seizoen 1, elke donderdag, 20.15 – VT4

Als u de volgende weken uw tv-toestel aanzet, dan is de kans groot dat u een van deze twee gezichten ziet: Karl Vannieuwkerke, die de programma’s rond het WK en de Tour presenteert (zie Knack Focus van vorige week), of Rocky Carroll, de Amerikaanse acteur uit NCIS. Op VT4 loopt immers niet alleen het vijfde seizoen van die misdaadreeks – tevens het eerste waarin Carroll meedeed – maar de zender herhaalt vanaf deze week ook NCIS: Los Angeles. En van de cast uit de moederserie was Carroll, die in de huid kruipt van NCIS-directeur Leon Vance, de enige die ook in de spin-off mocht meedoen.

Drukke tijden, mijnheer Carroll!

Rocky Carroll: Wel, dat wordt toch overschat, vrees ik. Het is heus niet alsof ik eerst 14 uur op de set van NCIS sta en dan met een helikopter overgevlogen wordt naar die van NCIS: LA om nóg eens 14 uur te werken, zoals sommige mensen lijken te denken. Ik kan mijn kinderen nog zien opgroeien, wees gerust. Een aflevering van NCIS wordt normaal gezien opgenomen op acht dagen tijd, en als het om een aflevering gaat waarin ik veel te zien ben, moet ik daarvan drie dagen op de set zijn. Dus mijn ritme valt nogal mee. Maar je weet wat ze zeggen. Een acteur klaagt slechts op twee momenten: als hij werkt en als hij niet werkt. (Lacht)

Met een rol in twee successeries moet je nu toch een van de gelukkigste mensen in Hollywood zijn.

Carroll: Zo zit deze wereld nu eenmaal in elkaar: het is feest of hongersnood. Er is geen middenweg: ofwel zit je in twee succesreeksen tegelijk, ofwel zit je thuis in je zetel te bidden dat de telefoon rinkelt. Ik heb geluk gehad dat mijn personage, als NCIS-directeur, logischerwijze de overstap naar NCIS: LA kon maken.

Heb je onderzoek gedaan naar hoe de bureaucratie van de Amerikaanse marine in elkaar zit voor je aan de serie begon?

Carroll: Daar had ik geen tijd voor. Ik heb op vrijdag telefoon gekregen dat ik de rol had, en de dinsdag erop moest ik beginnen. Toen ik de volgende ochtend wakker werd, stond er een grote doos voor mijn deur van het productiehuis, met de dvd-boxen van de afgelopen seizoenen. Tot zover mijn research. (Lacht)

Toen jij erbij kwam, zat ‘NCIS’ al in het vijfde seizoen. Was het moeilijk om je plaats te vinden in zo’n goed geoliede machine?

Carroll: Wel, ik had één voordeel: ik kende één iemand binnen het team, en dat was toevallig ook de ster van de serie (hoofdrolspeler Mark Harmon; nvdr.). Dus toen ik binnenkwam, zei hij: ‘Oké, iedereen, dit is mijn vriend, zorg dat hij zich thuis voelt.’ Echt waar: geen enkel probleem gehad daarna. (Lacht)

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content