My name is…

RONNY MOSUSE (derde van links). 'Er zijn nog helden.'

Vanaf zaterdag 28/8, vtm

My name is…? Vul het zelf maar aan. Na de zoektocht naar de enige echte erfgenaam van Michael Jackson heeft promotor Albert Verlinde zijn talentenjacht dit najaar opengesteld voor imitatoren van gelijk welk idool. Misschien zien we wel een kloon van Ronny Mosuse, die opnieuw aan de jurytafel mag aanschuiven.

Eigenlijk klinkt ‘My name is…’ als een heerlijk ouderwetse Soundmixshow met Idoolallures. Verdwijnen de kandidaten ook in een tunnel van licht om er als hun ster weer uit te komen?

Ronny Mosuse: Geen idee eigenlijk, over de productie worden ook wij als jury voorlopig in het ongewisse gelaten. Tja, de Soundmixshow blijft de moeder aller talentenjachten, hé. Doordat de hoofdprijs van My name is… de hoofdrol in een theatershow is, komt hier echter meer dan behoorlijk getalenteerd volk op af – bijvoorbeeld mensen met ervaring in coverbands die nu hun kans willen wagen.

Klopt het dat er zich opvallend veel Lady Gaga’s onder de deelnemers bevinden?

Mosuse: Absoluut: Madonna heeft afgedaan. Misschien is het omdat ik niet meer zo mee ben, maar ik ben daar wel van geschrokken. Ik dacht dat er vandaag geen helden meer waren. Natuurlijk wist ik wel dat die Lady Gaga een bekend en speciaal geval is, maar nog meer dan een ster is zij een lichtend voorbeeld, voor vrouwen én mannen. ‘Sinds ik haar ken, is mijn leven veranderd’, kregen we regelmatig te horen. Net als Madonna is ze tegelijkertijd feministe en contrafeministe en daar doet ze nog eens een schep extravagantie bovenop.

Is Gaga wel te imiteren?

Mosuse: Veel kandidaten imiteren met succes de looks, de stem is daarentegen niet altijd je dat. Sommigen trekken zich daar niets van aan: ‘Je moet zijn wie je bent en de mensen moeten hun bek houden. Gaga zou het ook niet erg vinden dat ik vals zing.’

Zijn er helden van wie je denkt: blijf daar toch af?

Mosuse: Dat dacht ik aanvankelijk van Freddy Mercury, maar een geweldige imitatie tijdens My name is… heeft me mijn mening doen herzien. Van wie kandidaten toch wel wijselijk afblijven, is Prince. Aan wie ze zich het meest mispakken? RnB-sterren als Beyoncé en Alica Keys. Hun nummers zijn zo’n gemeengoed geworden dat iedereen ze wel eens meezingt – ik betrap er mezelf ook op. Maar wat zij doen, is toch nog wat anders dan ‘even RnB’en’.

En overtreft een imitatie soms het origineel?

Mosuse: Wel, in het geval van Madonna zijn er imitaties die veel beter blijven zingen terwijl ze dansen. Daar durft het origineel wel eens die mist ingaan, maar evenaar het maar eens op het vlak van imagebuilding.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content