U zoekt plaatjes die aan uw smaak beantwoorden maar wil daar niet al te veel moeite voor doen? Laat uw muzikaal dna in kaart brengen.

SITE VAN DE WEEK: Pandora.com

Wie wel eens een plaat koopt bij een onlinemuziekwinkel als Amazon, zal al meer dan één wenkbrauw hebben opgetrokken bij de aanbevelingen die hem daar zoal worden gedaan. Wie pakweg een plaat van Céline Dion bestelt, moet niet schrikken als hij ook voor potentiële koper van de nieuwste van Papa Roach wordt aangezien.

Dat soort vreemde kronkels zou verleden tijd moeten zijn bij Pandora.com. Deze muzieksite annex webradio beweert eenieders muzikale smaak zonder al te pijnlijke fouten te kunnen inschatten, met behulp van een ‘muzikaal DNA-onderzoek’ gebaseerd op de meest alomvattende analyse van muziek ooit. Enige voorwaarde is dat u na het horen van een song op de Pandora-radio telkens laat weten wat u ervan vond. U geeft het nummer een thumbs up als het u beviel, en een duim omlaag als u er helemaal niks aan vond.

Pandora houdt uw verdicten bij en berekent aan de hand van 400 parameters (waaronder ritmepatronen, toonaard, het belang van harmonie en de instrumentale kunde van de artiest) wat u nog leuk zou kunnen vinden, om vervolgens suggesties te doen. Hoe vaker u naar Pandora luistert en hoe preciezer uw feedback, hoe meer de ‘uitzendingen’ op uw maat gesneden kunnen worden. Zich inschrijven op Pandora kan gratis. Wie niet wil worden lastiggevallen met reclame, kan abonnementsgeld betalen. www.pandora.com

(H.V.G.)

VIDEO: Lachen met Rumsfeld

Donald Rumsfeld is nog maar net de laan uitgestuurd als Amerikaans minister van Defensie of Craig Ferguson van de satirische Late Late Night Show op de Amerikaanse zender CBS (die trouwens een eigen druk bekeken YouTubekanaal heeft) mist hem al. Als blijk van dankbaarheid zet hij ten afscheid nog eens de (licht bijgewerkte) hoogtepunten van Donalds perspraatjes op een rij.

www.youtube.com/watch?v=zmLToYe8nRo

(H.V.G.)

VIDEO: Wij hebben het voor U2

Bestaat er een pijnlijker tafereel dan David ‘The Office’ Brent die, tokkelend op zijn gitaar, zijn ondergeschikten ervan probeert te overtuigen dat hij net zo goed rockster had kunnen worden? Yep: twee plastrons van de Bank of America die de fusie met de MBNA-bank willen vieren door de akoestische gitaar ter hand te nemen en een cover van U2’s One ten beste te geven. Aanhoor met krullende tenen hoe ze zonder een greintje ironie zinsneden als ‘We’ll make lots of money (…) while the competition crawls’ in de mond nemen, en bedenk dat ‘banker’ niet toevallig rijmt op ‘wanker’. http://theshermanfoundation.blogspot.com/2006/11/one-bank.html

Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content