Donderdag 26/3, 20.35 – 2BE

Aan alle mannen die zich in deze tijd van emancipatie bedreigd voelen in hun mannelijkheid: er is hulp op komst! Acteur Jan Van Looveren en komiek Philippe Geubels, beter bekend als ‘de Joerie’ uit Trigger Happy en ‘de man van de Colruyt’, hebben immers de handen in elkaar geslagen om met het Man! Liberation Front (M! LF) de nieuwe man van zijn ketenen te bevrijden. Elke donderdag kaapt het M!LF 2BE voor boodschappen van mannelijk nut, gebracht vanuit een terrarium vol schaars geklede vrouwen. ‘Wij zijn op een missie’, zegt Van Looveren vanuit het M!LF-hoofdkwartier, stamkroeg De Pomp in Hove. ‘Het was hier dat we merkten dat er ingegrepen moet worden: drie maten bestelden witte wijn, martini en water, en het moest vlug gaan want hun vrouw wachtte thuis! Toen hebben we besloten dat we moesten optreden.’

Vrezen jullie in tijden van deontologische commissies niet om politiek correct Vlaanderen over jullie heen te krijgen?

Jan Van Looveren: Fout! Dat je die vraag stelt, bewijst al dat je veel te veel neigt naar de nieuwe man. Je moet je dat allemaal niet aantrekken.

Philippe Geubels: We zijn er niet op uit om mensen voor het hoofd te stoten. Het enige wat voor ons telt, is dat de boodschap overkomt: het moet gedaan zijn met dat nieuwemangedoe. Wij proberen vrouwen toch ook niet te veranderen tot nieuwe vrouwen?

Van Looveren: Ik denk dat heel wat vrouwen ook wel beginnen in te zien dat die nieuwe man ook niet is wat ze willen. Ach, we hebben ons allemaal laten doen door de Flair. Daar beweerde men dat vrouwen enkel nog die nieuwe man wilden, dat je niet meer van straat zou raken als je niet veranderde. En wij dommeriken zijn daar ingetrapt.

Geubels: Wij nemen het dan ook niemand kwalijk en willen met het M!LF vooral helpen. Natuurlijk moeten wij als man aan onszelf werken, maar je mag niet tegen je eigen natuur ingaan.

Van Looveren: Kijk naar de leeuwen! De wijfjes zorgen voor de welpjes en de mannetjesleeuw brengt hen af en toe een stuk vlees van de jacht. Maar verder moeten ze hem onder zijn boom laten liggen en met rust laten. Zo hoort het.

Om een goed humorprogramma te maken heb je vooral tijd nodig, om uit te proberen en opnieuw te beginnen. Hebben jullie die tijd bij 2BE gekregen?

Van Looveren: Toch wel. En als we nu bekijken wat we allemaal bedacht hebben, mogen we tevreden zijn: M!LF wordt een mix van sketches, een studiogedeelte, uitvindingen, een quiz én natuurlijk Y-Factor, een afvalrace waarin echte mannen als Manou Kersting, Tom Waes en Mathias Coppens – onderschat die niet – strijden om het uithangbord van het M!LF te worden.

Jullie vullen elkaar aardig aan, hoe hebben jullie elkaar eigenlijk ontmoet?

Van Looveren: Dit is Philippes stamcafé, en toen ik hier eens binnen kwam, riep hij voor het hele kot naar mij: Aiigt! (Dé Joerie-kreet: nvdr. .) Dat had zware ambras kunnen geven, maar we waren meteen vertrokken. We vullen elkaar inderdaad goed aan, maar we zijn ook geen Gaston en Leo.

Geubels: Het is eerder een haat-liefdeverhouding waarbij het er af en toe eens goed opzit. Maar na elke ruzie komen wij weer prima overeen, hoor. Zolang er maar niet over gepraat moet worden. (lacht)

Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content