MISSE(R)S IN MODE: ZOMERSPECIAL

21.10 – VITAYA

Dat witte sportsokken niet in sandalen horen, hoeven Trinny en Susannah gelukkig niet al te vaak meer te herhalen. In de zomerspecial van Misse(r)s in Mode zullen de twee Britse stijlgoeroes ongetwijfeld wel weer enkele schijnbaar hopeloze kledingklunzen met een cheque van zo’n 3000 euro bekeren tot de goede smaak. Al durven hun modeonkundige slachtoffers zich aanvankelijk stevig te verzetten – epaulettes of leggings blijken soms verbazend moeilijk op te geven – uiteindelijk gehoorzamen ze gewillig aan het strenge, maar goedbedoelde stijladvies. De dames Woodall en Constantine hebben ondertussen al menigeen gered van een leven vol hoon en spot, steeds onder het motto ‘What you wear can change your life’.

Dan moet je wel eerst hun beruchte en zeer genadeloze 360 graden-spiegel trotseren – waarin zelfs de subtielste huidplooien en geringste oneffenheden plots héél zichtbaar worden – en zowat je gehele garderobe in de gevreesde grijze vuilniszakken stoppen. Neem daar nog de onverbloemde commentaar van je familie of vrienden bij en je wilt in je oude lompen zelfs niet meer aan de grote schoonmaak beginnen.

En toch is het programma één grote egoboost. Trinny en Susannah mogen dan nog zo rechtuit zijn, ze zijn nooit onnodig wreed. Onbeschaamd lichamelijk grijpen ze naar volumineuze billen of ronde buikjes en duwen ze borsten weer in de juiste vorm – een dubbele F zal immers nooit in een B-cup passen, zoals de vrouw ‘met vier borsten’ vorig seizoen blozend moest bekennen. Maar met een welkome dosis zelfspot tonen ze even graag hun eigen cellulitis en kwabbetjes. In tegenstelling tot de makers van Beautiful en consorten werken ze enkel aan een nieuwe kleerkast en niet aan een nieuw lichaam.

Hun gezonde houding tegenover het huidige slanke schoonheidsideaal en hun hilarische oordeel over de heersende catwalktrends maken van Trinny en Susannah overal graaggeziene gasten. Zelfs Oprah liet hen in haar show enkele dringende beha-interventies ondernemen. De meeste beautydilemma’s zijn volgens hen immers terug te brengen tot één kant-en-klare oplossing: verstevigend ondergoed.

Het uur van de wolf: Howlin’ Wolf Documentaire over een van de populairste en meest invloedrijke blueslegendes van de afgelopen eeuw (20.50 – Ned3) l Britain’s youngest boozers Reportage over het alcoholverbruik bij jongeren in Groot-Brittannië, waar een op de zes tieners verslaafd is aan drank (21.10 – één).

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content