Zangeres, actrice en Studio Brussel-stem Mies Meulders presenteert voortaan elk donderdag de quiz Teamwork op Canvas.

door Piet de Moor en Karel Degraeve

Het nieuwe tv-seizoen begint. Wat wil u niet missen?

Gids voor het Geluk, de reeks van en met de bekende joods-Zwitserse schrijver en filosoof Alain De Botton. Wist jij dat een beetje kennis van het werk van Seneca je kan helpen om je niet te ergeren als je tijdens het reizen weer eens vertraging oploopt? Kijk, dat soort kleine wetenswaardigheden die het leven aangenamer maken, verklaren ook mijn voorliefde voor boeddhistische – en hindoeboeken. ’t Is mij om de filosofische inslag te doen, niet zozeer om de religieuse.

Zijn er andere aanraders in de programmatie?

De nieuwe documentairereeks van Spots: de trailers die ik al gezien heb, beloven veel goeds.

U kiest er toevallig Canvas-programma’s uit, of wil u uw nieuwe werkgever bekoren?

Helemaal niet. Ik betrap mezelf er telkens op dat ik heel vaak naar deze zender kijk. Omdat ik een voorliefde heb voor documentaires waar je iets van opsteekt. Uit televisie kan je op een onderhoudende en gemakkelijke manier leren. Alleen als me iets mateloos fascineert, grijp ik ook naar een boek.

U hangt het boeddhisme aan. Bepaalt dat ook uw kijkgedrag?

Nuance: ik ben geen boeddhist, maar ik put wel uit het boeddhisme om mijn leven te verdiepen. En ja, ik kijk graag naar de uitzendingen van de Boeddhistische en Hindoe Omroepstichting in Nederland. Ik vind het trouwens geweldig dat alle religieuse gemeenschappen in Nederland uitgebreid zendtijd krijgen. Waarom gebeurt dat hier niet? Zijn wij minder een volk van beeldcultuur?

Op Kanaal 2 en VT4 lopen enkele goede Amerikaanse reeksen. Niets voor u?

Huh? Zoals? Sex and the City? Dark Angel? Van James Cameron, zeg je? Sorry, maar om die te kennen ben ik te weinig met televisie bezig. Eerlijk gezegd: als ik al twee keer naar de vernoemde zenders heb gekeken, zal het veel zijn. Hoogstens voor een goede film stem ik erop af, en dan nog moet ik bij elk reclame-onderbreking op mijn tanden bijten wil ik de prent volledig uitzien.

Leest u de mediapagina’s in de dagbladen?

Jawel. Omdat het over mensen gaat die ik vanwege mijn beroep geregeld ontmoet of ooit wel eens zou kunnen ontmoeten. Noem het professionele nieuwsgierigheid.

Hoelang zou u het uithouden zonder tv?

Als mijn man en ik voor een maand in India rondtrekken, missen we de kijkkast geen enkele dag. Alleen wanneer er in een hotelkamer in Bangkok een televisie staat, zetten we die even op CNN om op de hoogte te blijven van het nieuws in de wereld. Gewoonte zeker?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content